Σχεδιαστήριο εντόμων

 

Σχεδιαστήριο εντόμων

εργαστήριο ομαδικής συγγραφής,

σε συνεργασία με τις εκδόσεις Νεφέλη

Τα έντομα ονομάζονται έτσι επειδή το σώμα τους μοιάζει να έχει τομές, είναι δηλαδή χωρισμένο σε τρία μέρη: το κεφάλι, τον θώρακα και την κοιλιά.
Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά τους είναι οτι έχουν τρία ή μερικές φορές περισσότερα ζευγάρια πόδια. Επίσης όσα έχουν φτερά, έχουν συνήθως δύο ζευγάρια.

Σχεδιαστήριο εντόμων

Τα έντομα είναι η μεγαλύτερη σε αριθμό και ποικιλία κατηγορία ολόκληρου του ζωικού βασιλείου. Περίπου το 80% των γνωστών ζώων είναι έντομα και από αυτά είναι γνωστά ένα περίπου εκατομμύριο είδη, ενώ κάθε χρόνο ανακαλύπτονται τουλάχιστο 5.000 νέα είδη!
Ποιά φαντασία έχει επινοήσει όλα αυτά τα πλάσματα; Υπάρχει κάπου ένα εργαστήριο όπου μια παρέα παιδιών σχεδιάζει αυτά τα νέα έντομα; 
Εσύ θέλεις να γίνεις μέλος στο σχεδιαστήριο των εντόμων; Έχεις την ευκαιρία να σχεδιάσεις κάποια από τα άγνωστα έντομα που ίσως υπάρχουν. Έχεις όλη την ελευθερία να τα σχεδιάσεις όπως θέλεις. Μπορείς να σκεφτείς έντομα που τραγουδούν ή που δεν τα ξεχωρίζεις από φυτά, που μοιάζουν με κλαδάκια ή με φύλλα. Που προτιμάνε το φώς ή το σκοτάδι, τις σπηλιές και τις τρύπες στο χώμα ή τα ανοιχτά λιβάδια και τα πιο ψηλά κλαδιά των δέντρων... κατοικίδια έντομα; Πού θα ήθελες να ζουν τα έντομα που θα σχεδιάσεις και τι θα τρώνε; Θα έχουν κεραίες, προβοσκίδα ή κεντρί; 
Αν θέλεις, πριν ξεκινήσεις να γράφεις την περιγραφή σου, μπορείς να ζωγραφίσεις το έντομο που σχεδίασες. Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να το περιγράψεις με περισσότερες λεπτομέρειες και με ακρίβεια.
Δώσε ένα όνομα στο δημιούργημά σου και άρχισε να παρατηρείς προσεκτικά τη φύση γύρω σου. Μπορεί να το δεις μπροστά σου...
 
Σχεδίασε ένα έντομο όπως θα ήθελες να είναι! Και μην πεις πως τα έντομα είναι αηδιαστικά... Φτιάξε ένα που να μην είναι...
Χρησιμοποίησε δύο τουλάχιστον από τις τρεις λέξεις παρακάτω για να περιγράψεις το έντομό σου. Διάβασε τις περιγραφές των άλλων και «Ψήφισε» τα έντομα που σου αρέσουν περισσότερο!
Από τα κείμενα με τις περισσότερες ψήφους, γνωστοί εικονογράφοι θα ζωγραφίσουν τα έντομα που φανταστήκατε και περιγράψατε.

Δεκαπέντε σχολεία και βιβλιοθήκες που θα πάρουν μέρος, καθώς και δέκα παιδιά, θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου της Gioconda Belli σε εικονογράφηση του Wolf Erlbruch, Το Εργαστήριο της Πεταλούδας  των εκδόσεων Νεφέλη. 

1. Το εργαστήριο ομαδικής συγγραφής με θέμα το σχεδιαστήριο των εντόμων υλοποιείται σε συνεργασία με τις εκδόσεις Νεφέλη, με αφορμή το βιβλίο των Gioconda Belli & Wolf Erlbruch, Το εργαστήριο της πεταλούδας, θα διαρκέσει από την μέχρι την 30 Μαϊου .

2. Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο χρειάζεται η εγγραφή σου στο bookbook.gr η οποία είναι δωρεάν.

3. Τα στοιχεία τα οποία υποβάλλεις στο bookbook.gr δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για κανένα άλλο σκοπό εκτός από την επικοινωνία με το bookbook.gr και δεν διατίθενται σε τρίτους.

4. Οι 25 πρώτοι (15 σχολεία ή βιβλιοθήκες και 10 μεμονωμένοι χρήστες) που θα συμμετέχουν στο εργαστήριο ομαδικής συγγραφής, θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου Το εργαστήριο της πεταλούδας, προσφορά των εκδόσεων Νεφέλη. 
Το δώρο δεν ανταλλάσεται με χρήματα ή άλλα είδη.

5. Μπορείς να συμμετέχεις στην ιστορία όσες φορές θέλεις, όμως μόνο για την πρώτη φορά δικαιούσαι δώρο.

6. Αν τα κείμενα σου περιέχουν ανάρμοστες ή προσβλητικές εκφράσεις θα αποσύρονται και η συμμετοχή σου θα ακυρώνεται.

7. Μικρές διορθώσεις μπορεί να γίνουν στο κείμενό σου αν κρίνουμε οτι είναι απαραίτητες για την ενότητα, τη συνέχεια ή την καλύτερη κατανόηση του κειμένου.

8. Αν το κείμενό σου δεν σχετίζεται με την ιστορία μπορεί να το αφαιρέσουμε.

9. Η συμμετοχή σου στο εργαστήριο σημαίνει οτι αποδέχεσαι όλους τους παραπάνω όρους.

 
#
Μάριος
+43
2015-05-03 22:26
Νυχτομέρμηγκας ο λαμπερός.
Είναι ένα έντομο με πράσινο λαμπερό χρώμα. Την ημέρα είναι σχεδόν αδύνατον να τον εντοπίσεις γιατί κρύβεται στα πιο τρυφερά φύλλα από τα φασολάκια τα οποία και μασουλάει σιγά-σιγά. Μόλις νυχτώνει όμως αρχίζει να λάμπει και να εκπέμπει δυνατό φως. Πολλοί τον μπερδεύουν με τις πυγολαμπίδες που είναι όμως από τους μεγαλύτερους εχθρούς του. Το σώμα του είναι μακρόστενο (για να κρύβεται καλά πίσω από τα φασολάκια) και έχει οκτώ κοντά ευκίνητα πόδια (για να τρέχει γρήγορα όταν τον κυνηγάνε οι αρσενικές πυγολαμπίδες). Αν και δεν είναι βλαβερό για τον άνθρωπο, είναι πολύ βλαβερό για τα φασολάκια, πράγμα που δεν με νοιάζει καθόλου γιατί δεν μου αρέσουν. Είναι όμως πολύ εκνευριστικός γιατί το μεσημέρι όταν έχει ησυχία, ακούγεται το ασταμάτητο μασούλημα του. Γενικά ο κόσμος θα ήταν καλύτερος χωρίς τους νυχτομέρμηγκες, αλλά καλός είναι και έτσι. Μερικές φορές, όταν φυσάει πολύ, οι νυχτομέρμηγκες ανοίγουν τα καχεκτικά φτερά τους για να τους παρασύρει ο αέρας. Έτσι ταξιδεύουν σε μεγάλες αποστάσεις. Διαφορετικά, για να μετακινηθούν, είναι αναγκασμένοι να τρέχουν με τα κοντά ποδαράκια τους τη νύχτα, όπου γίνονται εύκολος στόχος εξαιτίας του λαμπερού χρώματός τους. Το πιό παράξενο είναι ότι οι νυχτομέρμηγκες δεν αναγνωρίζουν τους άλλους νυχτομέρμηγκες και συχνά πιστεύοντας πως είναι πυγολαμπίδες, τους σκοτώνουν. Γι αυτό είναι ένα είδος που σιγά-σιγά εκλείπει μιας και δεν μπορούν να ζευγαρώσουν και να αναπαραχθούν. Τους λυπάμαι τελικά...
-
 
 
#
ΜΥΡΤΟΥΛΑ
+44
2015-05-05 11:19
TO ENTOMO MOY EXEI KEΡΑΙΕΣ ΣΑΝ ΜΑΚΡΙΕΣ ΛΑΒΙΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΝΕΙ ΑΛΛΑ ΕΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΤΡΩΕΙ. ΕΧΕΙ ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΛΕΠΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΑΤΙ. ΚΑΘΕΤΑΙ ΑΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΜΟΡΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΓΥΡΩ-ΓΥΡΩ. Η ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΒΙΔΑ. ΜΕ ΑΥΤΗ ΒΙΔΩΝΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΟΤΣΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΝΕΙ Ο ΑΕΡΑΣ ΟΤΑΝ ΦΥΣΑΕΙ. ΔΕΝ ΕΧΕΟ ΠΟΔΙΑ ΑΛΛΑ ΜΙΚΡΕΣ ΒΕΝΤΟΥΖΕΣ. ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ ΚΟΛΑΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙς ΒΕΝΤΟΥΖΕΣ ΚΑΙ ΞΕΒΙΔΩΝΕΙ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΟΥ. ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΙΔΩΝΕΙ ΠΙΟ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΞΕΚΟΛΑΕΙ ΤΙς ΒΕΝΤΟΥΖΕς. ΤΟ ΕΝΤΟΜΟ ΜΟΥ ΖΕΙ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΠΑΡΕΙ Ο ΑΕΡΑΣ. ΤΟ ΛΕΝΕ ΝΙΚΟΛΑΚΗ.
-
 
 
#
ΙΟΥΛΙΑ
+48
2015-05-05 19:53
ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΝΤΟΜΟ ΕΧΕΙ ΜΑΚΡΙΕΣ ΛΑΒΙΔΕΣ, ΧΟΡΟΠΗΔΑΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ!!!!!!!Ε ΧΕΙ ΧΡΩΜΑ ΜΠΕΖ,ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΣΠΑΝΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ!!!ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΕ ΝΑ ΜΕ ΓΑΡΓΑΛΗΣΕΙ.ΕΙΝΑ Ι ΠΟΛΥ ΕΛΑΦΡΥ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ.Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ.ΑΣΠ ΟΥΜΕ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ,ΚΙ ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ!ΑΛΛΕΣ ΟΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΚΡΙΕΣ ΤΟΥ ΛΑΒΙΔΕΣ ΝΑ ΚΡΑΤΙΕΤΑΙ.ΣΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΚΡΥΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ.ΩΡΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ.ΑΝ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΘΟΡΥΒΟ ΚΑΠΟΣ ΕΤΣΙ ΖΖΖΖΖΒΒΒΒΒΒΤΡΤΡ ΤΡΤΡ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΤΟΜΟ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!
-
 
 
#
Αγγελική Δασκαλάκη
+93
2015-05-06 19:32
Το έντομο της φαντασίας μου είναι σπάνιο,χαριτωμέ νο και πολύ πονηρό. Αν κάποιος το συναντήσει, ξεγελαστεί και σκύψει να το μυρίσει...αυτό θα εκτοξεύσει από τα φύλλα του μια κολώδη ουσία. Στην ύπουλη "Μαργαρίτα Ψεκαστής" αρέσει να ζει σε καταπράσινα λιβάδια κοντά σε νερό. Στο χώμα, μέσα στο δροσερό χορτάρι αφήνει προσεχτικά τα μικρούτσικα αυγά της και κάθε νύχτα ζουζουνίζει γύρω τους στοργικά σαν να τα νανουρίζει. Η "Μαργαρίτα Ψεκαστής" μοιάζει πραγματικά με μαργαρίτα. Για πόδια έχει αγκάθια, για φτερά φύλλα και το κεφάλι της,που είναι σαν λουλούδι, στηρίζεται στο κοτσάνι-σώμα. Αν και δεν είναι πολύ ντροπαλή, δεν είναι εύκολο να τη συναντήσει κανείς γιατί είναι καλή στο καμουφλάζ.
-
 
 
#
Έλλι
+22
2015-05-07 19:16
Μια φορά και δέκα ζουζουνίσματα ήταν ένα ζουζούνι και τι ζουζούνι ζουζούνιζε και ήταν λες και σε τσιμπούσε τι παράξενο θα λέτε από μέσα σας και που είστε ακόμα καθώς γεννούσε το πρώτο του αυγό κάτι πάθενε και ήστερα πέθαινε και καθώς πέθαινε εύγεναν δυο μικρούτσικα ζουζουνάκια από μέσα με λίγα λόγια δηλαδή το ένα αντικαθηστούσε τη θέση της μητέρας και το άλλο άφξανε τον πολιτισμό των ζουζουνιών.
-
 
 
#
ΕΒΕΛΙΝΑ ΚΑΡΑΦΩΤΙΑ
+77
2015-05-07 19:18
ΤΟ ΕΝΤΟΜΟ ΜΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΩ "ΦΤΕΡΩΤΟΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ". ΦΩΣΦΟΡΙΖΕΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΥΓΟΛΑΜΠΙΔΑ,ΕΧΕ Ι ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΑΙ ΖΟΥΖΟΥΝΙΖΕΙ ΣΑΝ ΤΡΕΛΟ! ΖΟΥΖΟΥΝΙΖΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΑΝ ΝΑ ΧΟΡΕΥΕΙ ΤΡΕΛΟ ΧΟΡΟ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΟΥΖΟΥΝΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΗΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ! ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΡΠΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΚΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΔΙΑ ΑΠΟ ΦΥΛΛΑ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ...ΕΤΣΙ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ...ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΣΑΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ. ΑΝ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΧΙΛΙΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙ ΧΡΩΜΑΤΑ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΤΟΜΟ ΓΕΝΝΙΈΤΑΙ ΚΑΘΕ ΑΝΟΙΞΗ. ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ΠΙΤΣΙΛΩΤΟ ΑΥΓΟ.ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΑΝΑ ΣΑΝ ΔΑΝΤΕΛΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΓΕΝΙΚΟ ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ ΕΝΤΟΜΟ.
-
 
 
#
Κατερίνα Πατρινού
+158
2015-05-07 19:35
ΤΟ ΕΝΤΟΜΟ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΩΒ ΤΡΙΧΕΣ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ. ΤΟ ΜΠΛΕ ΤΟΥ ΧΡΩΜΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ. ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ,ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΑ ΠΡΗΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΙΜΠΗΜΑ ΤΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΤΟΥ ΘΑ ΚΟΛΛΑΝΕ ΣΑΝ ΝΑ ΕΒΑΛΕ ΚΟΛΛΑ.ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΖΟΥΖΟΥΝΙΖΕΙ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΛΑΒΕΡΑ ΕΝΤΟΜΑ. ΖΕΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ. ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΕΝΝΑΕΙ ΑΠΟ 2 ΕΩΣ 4 ΑΥΓΑ. ΤΟ ΘΑΥΜΑΖΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΣΟΡΡΟΠΗΣΕΙ ΣΤΑ ΧΟΡΤΑΡΙΑ,ΣΤΟΥΣ ΛΕΠΤΟΥΣ ΚΟΡΜΟΥΣ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΛΑΔΙΑ. ΜΟΛΙΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΤΩ,ΠΗΔΑ,ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΤΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΛΑΔΙ.ΓΙ'ΑΥΤΟ Τ' ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ "ΜΙΣΤΕΡΙΟΥΣ ΑΚΡΟΒΑΤΙΟΥΣ"
-
 
 
#
Ελευθερία Τάσση
+44
2015-05-08 16:56
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα παράξενο ζουζούνι ένα κυλινδρικό ζωύφιο του οποίου το σπίτι ήταν μέσα στο έδαφος χωμένο όπου κανένας άνθρωπος δεν μπορούσε να το αντικρίσει αυτό το ζωύφιο ήταν τόσο παράξενο που είχε φλέβες σε ολόκληρο το σώμα του και το πιο παράξενο ήταν που είχε αυτιά στα γόνατα ναι καλά ακούσατε αυτιά στα γόνατα και γιατί έχει τα αυτιά του εκεί γιατί με αυτά προστατεύετε ακούγοντας προτού χωθεί μέσα στο έδαφος για άλλα ζωύφια. o χειρότερος εχθρός τους είναι τα σκουλίκια ξέρετε για τι?Γιατί τα σκουλίκια όταν μπαίνουν μέσα στο έδαφος κάνουν πιο ενάλαφρο το χώμα και τα ζωύφια αυτά πνίγοντα εκεί μέσα γιατί αφού το χώμα είναι σκαμμένο και εκείνα επίσης προσπαθούν να σκάψουν τα παρασύρουν τα χώματα.αυτό το ζωύφιο ΕΓΩ το ονομάζω Φλεβοκύλινδρο ζωύφιο.
-
 
 
#
Βασιλική Ρ
+22
2015-05-08 18:30
To έντομό μου, είναι -σχεδόν- άκακο!Δε δαγκώνει, ούτε είναι δηλητηριώδης. Έχει μια θαυμάσια μακριά μαύρη μακριά ουρά. Με αυτή, μπορεί να εντοπίσει πιο είναι το κατάλληλο μέρος για να αφήσει τα μωρά του!Ζει μέσα στη γη και είναι κατάμαυρο σαν τη νύχτα! Επίσης, κανίς δεν το πειράζει!Ο λόγος:έχει μεγάλα γλυκύτατα γκριζωπά μάτια που μπορούν να σε υπνωτίσουν! Μπορεί να έχει ιδιαίτερα μάτια με πάρα πολύ αυξημένη όραση, αλλά δεν βγάζει κανέναν ήχο ούτε ακούει τίποτα!Γι' αυτό το λόγο είναι γνωστό ως:"Το κουφάλαλο έντομο".Επιστήμονες λένε, πως αυτό είναι ένα μεταλλαγμένο έντομο μου μοιάζει πάρα πολύ με τη σαρανταποδαρούσ α, αλλά δεν είναι.Αυτό το αξιολάτρευτο έντομο είναι το κατάλληλο κατοικίδιο για κουφούς.
-
 
 
#
Έλλη Πεταλά
+29
2015-05-08 19:13
Το δικό μου έντομο το λένε Ποϊνγκπούδα, γιατί όλο πηδάει και κάνει πόινγκ-πόινγκ. Έχει ίδιο μέγεθος με το αλογάκι της Παναγίας, κυλινδρικό σώμα και τέσσερα φτερά πεταλούδας που καταλήγουν σε τέσσερα πόδια. Περπατάει όμως μόνο με τα δύο και τα άλλα δύο κουνιούνται στον αέρα σαν χέρια. Ξέρει και να πετάει αλλά για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να χοροπηδήσει 17 φορές στο έδαφος. Αν κάποιο φτερό της χαλάσει, ξαναφτιάχνεται, αρκεί να περιμένει για 3 λεπτά ακίνητη. Το χρώμα της είναι ανάλογο με τα ρούχα μου. Αν φοράω άσπρα γίνεται άσπρη, αν φοράω χρωματιστά γίνεται χρωματιστή. Ζει πάνω σε κερασιές και φτιάχνει τη φωλιά της με ξυλαράκια και λουλούδια. Τρώει φύλλα κερασιάς, κεράσια και μικρές σαρδέλες. Δεν ξέρει να κολυμπάει, αλλά μπορεί να κρατάει την αναπνοή της για να κάνει βουτιά και να πιάσει σαρδέλες. Περπατάει με πολλή άνεση στο χιόνι και αφήνει αποτυπώματα μικρές τελίτσες. Οι Ποϊνγκπούδες μαζεύουν όλα τα μικρούτσικα πραγματάκια που βρίσκουν στο δρόμο και τα χαρίζουν στα υπόλοιπα ζώα ή τα επιστρέφουν στους ανθρώπους που τα έχασαν (αν τους βρουν). Οι καλύτερες φίλες τους είναι οι πασχαλίτσες. Όλα τα ζώα του κόσμου όμως τις αγαπάνε γιατί μαθαίνουν σε όλους χοροπηδητά και γιατί τους χαρίζουν δωράκια. Μόνο οι σαρδέλες δεν τις αγαπάνε (καταλαβαίνετε το λόγο). Δεν τσιμπάνε ποτέ, μόνο αν φοράνε τακούνια που βρήκαν στο δρόμο, χαμένα από κάποια κουκλίτσα. (Το κείμενο υπογράφει η Ζωή Α.)
-
 
 
#
Βασιλική Ρ
+29
2015-05-09 09:41
Θα ήθελα να αναφέρω και για ένα άλλο έντομο!Το λένε "Ναύτικα". Η Ναύτικα είναι αρκετά χοντρούλικο έντομο χωρίς φλέβες, που προτιμά να αποφεύγει να ακουμπάει στο έδαφος!Του αρέσει να κολλάει πάνω σε άγκυρες!Ζει στα καράβια των ναυτικών ,κάτω από αυτά. Οι ναυτικοί τα θέλουν κοντά τους γιατί κολλώντας τα στις άγκυρες τους, τους δείχνουν το δρόμο τους!Αν πάνε στη μέση της άγκυρας, σημαίνει πως πλησιάζουν στη στεριά.Αν πάνε στην άκρη της άγκυρας σημαίνει πως έχουν δρόμο μπροστά τους!Αυτά τα έντομα έχουν σχεδόν εξαφανιστεί από την κοινωνία, γιατί αν πάνε στην άκρη της άγκυρας...οι ναυτικοί νευριάζουν,τα πετάνε στη θάλασσα και αυτά λυπημένα μένουν κάτω από το πλοίο και τρέφονται με πλαγκτόν.Όταν καταλαβαίνουν πως πλησιάζει η ώρα του τέλους τους, κολυμπάνε μέχρι τον πάτο της θάλασσας, πεθαίνουν, βυθίζονται κάτω από την άμμο και πάνω τους φυτρώνουν φύκια.Το χρώμα τους είναι κοκκινωπό και είναι κάπως ασχημούλικα με μικρά μάτια.Επίσης απορροφούν το πλαγκτόν με τις κοντές τριχούλες τους που έχουν σε ολόκληρο το σώμα τους!

Αυτό είναι το έντομό μου. Σας αρέσει;
-
 
 
#
Βασιλική Ρ
+18
2015-05-09 10:17
ΕΡΩΤΗΣΗ: έχω χάσει πάρα πολλά μικρά παπουτσάκια και αξεσουάρ από κούκλες!Οι Πoινγκπούδες μπορούν να γίνουν κατοικίδια;Απάν τησε σε παρακαλώ Έλλη!Μόνο εσύ με σώζεις!
-
 
 
#
Ειρήνη Αθανασοπούλου
+32
2015-05-09 20:35
Το έντομό μου λέγετε τρελόμπαλους τρελομπάλιους.
Έχει φτέρα που μοιάζουν με αυτά της πεταλούδας και συχνά το μπερδεύουν με τις πεταλούδες.Αλλά ας περάσουμε στα βασικά.¨Εχετε δει τρελόμπαλα; Ε..κάπως έτσι φανταστήτε το, με φτερά.
Εχει μοβ σώμα στρογγυλό και φούξια φτερα με λιλά βούλες. Δεν είναι καθόλου βλαβερό, δεν τσιμπάει αλλά κάνει πολλές σκανταλιές.Την μία σου ανακατεύει τα μαλλία και την άλλη σου γαργαλάει τη μύτη! Κάνει ένα σιγανό λαλαλαλαααα και εκει που νομίζεις ότι θα το δεις δυσκολεύεσαι πολύ να το εντοπίσεις τελικά. Χοροπηδάει με την ταχύτητα του φωτός! Που να το "πιάσει" το μάτι σου!!Εγώ όμως το είδα!Το έπιασα μια μέρα που καταλάθος προσγειώθηκε στο χέρι μου αντί για την παπαρούνα που ετοιμαζόμουν να κόψω..Μη φανταστήτε ότι έχει άγρια όψη,κάθε άλλο! Είναι γλυκούλι.Θα το ήθελα και για κατοικίδιο.
Η μαμά του για τις σκανταλιές δεν του λέει τίποτα (σε αντίθεση με την δική μου!).
-
 
 
#
Έλλη Πεταλά
+18
2015-05-10 19:45
Αγαπητή Βασιλική Ρ,
οι Ποϊνγκπούδες μπορούν να γίνουν κατοικίδιες, αρκεί να τις ψάξεις στις κερασίες που έχουν τα σπίτια τους ή σε άλλα δέντρα με φρούτα όταν πηγαίνουν διακοπές.
-
 
 
#
Ισμήνη Αναγνωστοπούλ
+29
2015-05-13 19:29
ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΜΟΥ ΤΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΑΝΟΙΓΩ ΚΑΙ ΚΟΙΤΩ ΤΟ ΛΑΜΠΕΡΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ.
ΛΕΩ ΓΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΩ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΤΑΞΙΔΙ.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΒΛΑΒΕΡΗ ΑΛΛΑ ΑΓΑΠΗΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΛΟΓΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΧΝΟΥΔΩΤΗ. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΥΦΟ ΜΟΥ ΜΥΣΤΙΚΟ: ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟΝ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΕΒΩ ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΥΦΕΣ ΒΟΥΝΩΝ ΠΟΥ ΕΝΤΟΜΟ ΓΙΑ ΕΝΤΟΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΕΒΕΙ. ΛΟΙΠΟΝ,ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΘΑ ΣΑ ΠΩ ΠΩΣ ΜΕ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ. ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΤΗ "ΔΕΝΔΡΑΤΗ" ΜΕ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ "ΜΠΛΟΥ ΜΠΛΟΥ Η ΠΛΑΚΑΤΖΟΥ"! ΕΧΩ ΠΡΙΟΝΟΤΑ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ ΑΛΛΑ - ΚΑΙ ΜΗ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ- ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΦΟΡΑΩ ΤΣΙΜΠΙΔΑΚΙΑ!!!Χ ΙΧΙΧΙ! ΠΡΙΝ ΠΕΤΑΞΩ ΜΑΚΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΦΤΕΡΑ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΗΜΑ ΦΙΟΓΚΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΕ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΜΕ ΧΡΥΣΑΦΙΕΣ ΠΙΤΣΙΛΕΣ ΣΑΝ ΑΣΤΕΡΙΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ!
-
 
 
#
ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΗΛΙΩΝΗ
+22
2015-05-13 20:31
ΤΟ ΕΝΤΟΜΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΖΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΣΕΡΟ ΧΟΡΤΑΡΙ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΠΡΙΟΝΩΤΑ ΠΟΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥ. ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΚΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΡΟ ΧΝΟΥΔΩΤΟ ΣΑΝ ΜΠΑΜΠΑΚΙ ΚΙ ΕΧΕΙ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΑ ΔΙΑΦΑΝΑ ΦΤΕΡΑ, ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ ΜΑΚΡΙΑ. ΕΧΕΙ ΚΑΛΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΒΕΡΟ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΡΕΛΕΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΓΥΡΗ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ, ΧΟΡΟΠΗΔΑΕΙ ΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ ΚΙ ΕΤΣΙ Η ΓΥΡΗ ΣΚΟΡΠΑΕΙ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΑ ΑΛΛΛΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ. ΤΟ ΛΕΝΕ"ΑΣΠΡΗ ΛΙΒΕΛΟΥΛΑ"
-
 
 
#
Δέσποινα Μπαλωτη
+27
2015-05-13 21:06
Το έντομο μου είναι ένας συνδιασμός από διάφορα έντομα.
Έχει 4 μεγάλα γυαλιστερά φτερά , χνουδωτό απαλό κίτρινο δέρμα με μωβ ρίγες , 3 κεραίες
και 8 πριονωτά πόδια.
Τρώει κάποια συγκεκριμένα άλλα έντομα και φύλλα.
Τρελαίνεται για την ζάχαρη και τα ζαχαροκάλαμα , τέλος πάντων ότι έχει ζάχαρη ...
Κυκλοφορεί σε πολλά σχήματα και χρώματα , και έχει σκούρα σαν την νύχτα μάτια ... 4 από δαύτα.
Αυτό το έντομο θα το βρείτε στα βιβλία σαν "Χιούλη Το Ζουζούνι " ή επιστημινοκότερ α
"Λιβελούλα πολυσχημούλα ... "
Αυτό είναι το φανταστικό έντομο μου.
-
 
 
#
2ο νηπ Βαμβακόπουλου
+98
2015-05-14 12:33
Να σας γνωρίσουμε τον ΜΑΓΚΗΔΕΝΟΒ τον χαμαιλέωντα.
Το όνομά του είναι απο τα αρχικα της ομαδας μας και απο την ικανοτητα του να αλλαζει χρωματα αναλογα με τα χρωματα του λουλουδιου που κρυβεται.
Εχει 2 ζευγαρια φτερα σε σχημα καρδιας .τα μεγαλα φτερα εχουν βουλες και τα μικρότερα πιτσιλιες.
Στο στρογγυλο του κεφαλιεχει 2 κεραιες που καταληγουν σε καρδιες,τις εχει για αυτια. Κατω απο τα στρογγυλα του ματια εχει μια προβοσκιδα τεραστια πουτηνεχει για τα σφιγγει το δαχτυλο οποιου παει να κοψει το λουλουδι στο οποιο ειναι κολημενος.
Γι αυτο τονλεμε και φυλακα των λουλουδιων.Το βραδθ γινεται καφε και κρεμεται στα δεντρα απο τα 10 του ποδαρακια.Το πρωι διαλεγει ποιο λουλουδι θα προστατεψει.
το αγαπημενο του παιχνιδι ειναι να απλωνει την τεραστια γλωσσα του και να πιανει μυρμηγκακια.
ΜΑΓΚΗΔΕΝΟΒ σ αγαπαμε πολυ.
-
 
 
#
Βασιλική Ρ
+28
2015-05-14 17:32
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΊΗΣΗ ΠΡΟΣ 2ο ΝΗΠ ΒΑΜΒΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Τυχαίνει να ξέρω πως τον ΜΑΓΚΗΔΕΝΟΒ ΤΟΝ ΤΡΏΕΙ ΤΟ ΈΝΤΟΜΌ ΜΟΥ!Κινδυνεύει από τη ΧΑΧΑΝΟΥΛΑ!Φυλάξτε πολύ καλά το έντομό σας!Σας δίνω τα παρακάτω στοιχεία για να το αναγνωρίζετε:
χρώμα:κίτρινο η πορτοκαλί
μάτια:μεγάλα,μαύρα
πόδια:έχει 4 μακριά πόδια
μυρωδιά:πραγματικά είναι σαν ένα άρωμα,του αρώματος,του αρώματος!
χαρακτηριστικά:
μακριά γλώσσα,έντονο ζουζούνισμα(ζου ζουνίζει πραγματικά πολύ),μικρές κεραίες.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ!!!
-
 
 
#
ΘέμηςΑναγνωστόπουλος
+33
2015-05-14 21:00
Το δικό μου έντομο είναι μισή ακρίδα με πόδια πριονωτά και με πολλά χέρια.Α!Και μισή πυγολαμπίδα με πολύ φωτεινό δέρμα.Λέγεται Ζαρζάν, και είναι πολύ πονηρό.Είναι χνουδωτό, βλαβερό, άγριο και πολύ μα πολύ φωτεινό!!!!Του αρέσει να τρώει ζουζούνια και μικρά σκουλικάκια.Του αρέσει να κρύβεται πίσω από τα λουλούδια και τότε ορμάει στα άλλα έντομα.Και του αρέσει να κυνηγάει διάφορα έντομα και ορισμένα να τα τρώει και μετά ξεκουράζεται στην φωλιά του, και παίρνει έναν βαθύ υπνάκο.
-
 
 
#
Δέσποινα Λώρα
+194
2015-05-15 18:43
Αψού,αψού. Ω συγγνώμη αυτό το υπέροχο τονίζω ΥΠΕΡΟΧΟ έντομο μου προκαλεί αλλεργία. Αλλά ας ξεκινήσουμε απ'τα βασικά: αυτό το φανταστυπέροχο έντομο είναι πολύχρωμο, έχει μακριά, φούξια ουρά σαν ελατήριο και μαγευτικά φτερά. Το κεφάλι της είναι ριγέ με μπλέ βούλες και της αρέσει να κρύβεται σε θάμνους με τριανταφυλλιές. Αν ψάξατε σε όλες τις τριανταφυλλιές της γειτονιάς σας και δεν είναι εκεί ή θα έχει πάει διακοπές στις Κυκλάδες ή καθρεφτίζεται στα υπέροχα νερά μιας υπέροχης λίμνης. Ξέρει να κολυμπάει με ταχύτητα φωτός, να πηδάει από 600 εώς 1080 μέτρα αλλά της αρέσει περισσότερο να κάνει ακροβατικά πάνω στα λεπτά κλαράκια των δέντρων. Είναι καλή στο καμουφλάζ, τρώει φρέσκα φρούτα και μικρά ψαράκια. Αλλά μαύρο φίδι που την έφαγε αν πεταχτεί κανένα δελφίνι και την φάει πριν προλάβει να βγάλει την ουρά έκτακτης ανάγκης από το νεσεσέρ της. Αν ποτέ δείτε το > πρέπει να ξέρετε ότι είναι είδος υπο εξαφάνιση. Εγώ ήμουν τυχερή που το είδα αν εξερέσετε το άρωμα τριανταφύλλου από την Ιαπωνία (Τόκιο συγκεκριμένα ) που μου πέταξε στο πρόσωπο. Είμαι σουπεράκι ντουπεράκι που είδα αυτό το φανταστυπεροχον ειρικό έντομο. Το Ακρουβατουσάκι πομ- πον.
-
 
 
#
Χριστίνα Παπαθανασίο
+43
2015-05-15 20:20
Υπάρχουν άπειρα έντομα σε όλο τον κόσμο. Το ξέρατε ότι τα έντομα είναι περισσότερα από τα ζώα ; Και αν όμως, μέσσ σ' αυτά τα άπειρα ξαφνικά κάποιοα ανακάλυπτε και άλλο ένα τι θα άλλαζε ; Και,παρ' όλα αυτά , πώς θα δημιουργούσατε ένα έντομο ; Τι υλικά θα χρησιμοποιούσατ ε ; Χρυσάφι; Λουλούδια ; Μήπως κιόλας τ' αστέρια ; Δεν ξέρω πως θα το κάνατε εσείς, αλλά εγώ ξέρω. Θα έπαιρνα λεβάντες και θα έβαζα λίγη σκόνη κανέλας . Έτσι θσ μυρίζει ωραία . Μετά θα έβαζα μια παλέτα ενός καλοταξιδεμένου ζωγράφου, ώστε να έχει όλων των ειδών τα χρώματα. Θα έπαιρνα την σκόνη των αστεριών και έτσι θα γυάλιζε σαν διαμάντι. Μετά θα του πρόσθετα τεράστια, τρίμετρα , χρωματιστά φτερά και ένα χνουδωτο , καστανό κεφαλάκι. Τα περισσότερα κομάτια του φτερού θα είναι γαλάζια και έτσι όταν θα πετάει στον ουρανό , θα μπορεί να καμουφλάρεται. Δεν θα έχει πόδια για να περπατάει στη γη αλλά θα μπορεί να πετάει στο νερό. Μιας και καθετί φτιάχνετε από καθετί άλλο, το έντομο μου θα είναι η τρίτη εξέλιξη της κάμπιας . Πρώτα κάμπια μετά πεταλούδα και μετά νεραερολέωντας (νερό + αέρας + χαμελέωντας ). Όπως είπα και πριν, εγώ ξέρω τι θα κάνω, αλλά δεν ξέρω τι θα κάνετε εσείς, γιατί δεν το δοκιμάζετε; Επίσης, ένα έντομο που εσύ δημιουργείς, έχει τα χαρακτηριστικά που εσύ διαλέγεις ! Γι' αυτό , ούτε βούλες θε έχει , ούτε μακριά ουρά , ούτε θα χοροπηδαει σαν ελατήριο .
-
 
 
#
ΜΑΙΡΗ ΣΚΟΥΛΙΔΑ
+23
2015-05-16 19:28
ΕΓΩ ΕΧΩ ΕΝΑ ΕΝΤΟΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ "ΚΥΡΙΑ ΟΥΨ". ΤΗ ΛΕΝΕ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΕΙ ΠΑΝΤΑ "ΟΥΨ".
ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΣΤΕΝΗ ΣΑΝ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΣΠΡΕΣ ΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΚΡΙΑ ΟΥΡΑ. ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΗΣ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΩ. ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΚΕΦΑΛΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΡΟ. ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΦΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΕΞΙ ΜΙΚΡΑ ΠΑΤΟΥΣΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΗΣ. ΑΝ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ!!! ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΑΛΛΑ ΑΝ ΣΟΥ ΚΟΠΑΝΗΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΚΡΙΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΤΗΣ ΟΥΡΑ......ΣΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΓΑΛΑΖΙΟΣ!!! ΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΟΡΟΜΗΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΦΩΛΙΑ ΠΟΥΛΙΩΝ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΚΟΥΚΟΥΛΙ ΑΠΟ ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΑ. ΤΗ ΜΕΡΑ ΧΑΛΑΕΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΦΤΙΑΧΝΕΙ. ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΤΗΣ ΜΕΝΕΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΙΝΗΣΗ. ΜΟΛΙΣ ΟΜΩΣ ΝΙΩΣΕΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΝΟΣ- ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ. ΑΝ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΕΙ ΤΑ ΜΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΘΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΗΣ.
-
 
 
#
Παιδική Βιβλιοθήκη Συνοικισμού Καραμπουρνάκι
+16
2015-05-19 13:31
Η Γυροινοπεταλούδ α
Η γυροινοπεταλούδ α είναι ένα έντομο με παρδαλά χρώματα. Τη μέρα είναι μικρό και το βράδυ μεγαλώνει. Συνήθωε είναι στον αέρα, αλλά όταν κλείνει τα φτερά του είναι στο έδαφος. Έχει πολύχρωμη κοιλιά, μακριές λαβίδες και 6 πόδια. Είναι τυφλό και συνήθως βοηθάει τις μέλισσες.Συχνάζ ει στις βιβλιοθήκες γι' αυτό και υπάρχει εδώ. Είναι το αγαπημένο μου έντομο!
Χρυσάνθη-Βιβλιοθήκη Καραμπουρνάκι
-
 
 
#
Παιδική Βιβλιοθήκη Συνοικισμού Καραμπουρνάκι
+45
2015-05-19 16:47
Ο Κουκούφας το ζουζούνι
Η επιστημοκή του ονομασία είναι Koukoufosola Kalamariotikous. Φωλιάζει συνήθως στα πέταλα μωβ, κίτρινων και πράσινων λουλουδιών με χνουδωτά φύλλα. Απ΄τα αυγά εκκολάπτονται σκουλήκια, προνύμφες, οι οποίες μεγαλώνουν τρώγοντας τα πέταλα και τον μίσχο του λουλουδιού. Έχουν κόκκινο χρώμα με μπλε βουλίτσες. Στη συνέχεια μετατρέπονται σε ενήλικα έντομα και αναπτύσσουν φτερά, σώμα με φολίδες, ενώ έχουν τριχωτές δαγκάνες και κεραίες. Επίσης σιγά σιγά αναπτύσσονται έξι πόδια και κεντρί. Αλλάζει χρώμα ανάλογα με το πού βρίσκεται και τρίζει τα ποδαράκια του προκαλώντας θόρυβο. Μια κόκκινη φωτεινή λάμψη τον περιτριγυρίζει το βράδυ, φωσφορίζοντας. Ξεχωρίζοντας έτσι απ' όλα τα άλλα έντομα. Του αρέσει, λοιπόν, να πετάει σε σκιερά μέρη πάνω από λιμνούλες. Είναι δηλητηριώδες και συνηθίζει να μένει ακόμα και σε σπίτια τσιμπώντας τους ανθρώπους. Ο Κουκούφας είναι ανθεκτικό έντομο, αφού ζει για εβδομάδες. Ο Κουκούφος ανήκει στην ίδια κατηγορία με τον Fafoula Plagiarious.
Αναστασία-Έλενα Δ' Δημοτικού (Βιβλιοθήκη Καραμπουρνάκι)
-
 
 
#
Παιδική Βιβλιοθήκη Συνοικισμού Καραμπουρνάκι
+17
2015-05-19 16:52
Το όνομά της είναι Φλάπη και είναι μία χρωματοπεταλούδ α τα φτερά της όταν πέσει ο ήλιος κι ανέβει το φεγγάρι τα φτερά της φοσφορίζουν. Κάτω από τα πόδια της έχει ελατήρια ώστε άμα πέσει να μήν χτυπήσει. Η δουλειά της είναι να σταματάει τα παιδιά που κλένε και να τα κάνει να γελάνε.
Δέσποινα - Δ' Δημοτικού (Βιβλιοθήκη Καραμπουρνάκι)
-
 
 
#
Παιδική Βιβλιοθήκη Συνοικισμού Καραμπουρνάκι
+18
2015-05-19 16:54
Σκαθάρι του φωτός
Το σκαθάρι του φωτός ένα σπάνιο έντομο, πολύ γρήγορο που... πετάει! Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Ρουμανία. Το βράδυ, τα κόκκινα φωτεινά μάτια του μπορούν να βλέπουν στο σκοτάδι, αλλά και το σώμα του φωσφορίζει για να μη γίνεται αντιληπτό από τις πυγολαμπίδες, που είναι η αγαπημένη του τροφή. Εκτός από πυγολαμπίδες, τρώνε φύλλα και καρπούς δέντρων.
Θοδωρής - Δ' Δημοτικού (Βιβλιοθήκη Καραμπουρνάκι)
-
 
 
#
Παιδική Βιβλιοθήκη Συνοικισμού Καραμπουρνάκι
+17
2015-05-19 16:58
Το έντωμό μου το λένε Ποποκορόνα γιατί στον ποπό του έχει μια κορόνα. Είναι το πιο πολύχρωμο έντωμο σε όλο τον πλανήτη γη! Όταν πετάει, από τα χρωματιστά φτερά του βγάζει χρωματιστεί χρησόσκονει και άμα παίσει πάνω στα μάτια σου ονειρεύεσαι ουράνια τόξα και χρωματιστεί χρυσόσκονει! Αλλά για να το βρεις πρέπει να πας προς την Ανατολή εκεί υπάρχει ένα ολόκριο κοπάδι που ζουν στο δάσος της Ανατολής γιατί τρώνε χρωματόφυλα! Πήτε μου αυτό το έντωμο δεν είναι χρωματοτέλειο!
Γεωργία - Δ΄Δημοτικού (Βιβλιοθήκη Καραμπουρνάκι)
-
 
 
#
Παιδική Βιβλιοθήκη Συνοικισμού Καραμπουρνάκι
+13
2015-05-19 17:02
Νυχτόμιγα
Η Νυχτόμιγα τρώει όλες της μίγες του κόσμου, έχει δηλητήριο σε όλο το σόμα τους και έρχεται μόνο την νύχτα. Ζει στην Αφρική, μέσα στο χώμα και όταν έρθει μία μίγα επάνο από το χώμα πετάγεται πολύ γρήγορα και το τρώει. Η δαγκάνες τους είναι πολύ δηλητηριόδες και άμα σε τσιμπίσει πεθένεις και δεν υπάρχη θεραπεία. Άμα δει το σκοτάδι πεθαίνει.
Στέφανος - Δ' Δημοτικού (Βιβλιοθήκη Καραμπουρνάκι)
-
 
 
#
Παιδική Βιβλιοθήκη Συνοικισμού Καραμπουρνάκι
+15
2015-05-19 17:06
Αυτό το έντομο ονομάζεται Ουράνιο ζουζούνι τρώει φύλλα από τριανταφυλλιά και αν τσιμπήσει κάποιο άνθρωπο αλλάζει χρώμα και για να έρθει στο κανονικό του χρώμα πρέπει να πας στο γιατρό για να σου κάνει μια μεγάλη ένεση. Τα πόδια του είναι δύο ροζ και τα άλλα δύο κόκκινα. Έχει φωτεινή κοιλιά. Να προσέχετε μπορεί να το δείτε στο έδαφος. Όταν έχει πανσέληνο φωσφορίζουν τα μαλλιά του.
Βασιλική - Δ' Δημοτικού (Βιβλιοθήκη Καραμπουρνάκι)
-
 
 
#
Παιδική Βιβλιοθήκη Συνοικισμού Καραμπουρνάκι
+15
2015-05-19 17:08
Ο Φάσης
Το όνομά του είναι Φάσης. Αγαπάει τα παιδιά, έχει στα πόδια του ελατήρια και φωσφορίζει στο σκοτάδι. Είναι πολύχρωμος και πολύ χνουδωτός. Τρώει νέκταρ. Μοιάζει με πεταλούδα αλλά δεν είναι, είναι ο Φάσης. Ο Φάσης αν ζευγαρώσει και κάνει ένα μωρό, το μωρό τον τρώει και συνεχίζει τη ζωή του. Ο Φάσης δυστυχώς ζούσε την εποχή π.Χ., άρα τότε δεν μπορούσε να το θαυμάσουν πολλοί.
Ελένη - Δ΄Δημοτικού (Βιβλιοθήκη Καραμπουρνάκι)
-
 
 
#
Παιδική Βιβλιοθήκη Συνοικισμού Καραμπουρνάκι
+15
2015-05-19 17:12
Η εξαπόδαρη Μάγια η Μυρμιγκογοβοφτε ρά
Η Μάγια είναι η πριγκίπισσα του γαλάζιου λιβαδιού. Έχει γεννηθεί διαφορετική από όλους τους άλλους κατοίκους:
Το κεφάλι της: είναι ροζ-φουξ
Τα πόδια της: 6 ζευγάρια πόδια (πολύχρωμα)
Ροζ φτερά, μοβ-φουξ-πορτοκ αλί-γαλάζιο-κόκ κινο φόρεμα, λαχανί μαλλιά, πράσινες-πορτοκ αλί κεραίες, πράσινα μαλλιά. Αλλά... χαίρετε πολύ!
Ασημένια - Δ' Δημοτικού (Βιβλιοθήκη Καραμπουρνάκι)
-
 
 
#
Μαρία-Μαγδαληνή M.
+16
2015-05-19 18:51
Η πεταλούδα είναι ένα έντομο που στην αρχή γεννιέται ως κάμπια. Ανεβαίνει στο δέντρο και φτιάχνει ένα κουκούλι. Μπαίνει στο κουκούλι και το καλοκαίρι βγαίνει ως πεταλούδα. Η πεταλούδα έχει κεραίες και κυλινδρικό σώμα. Έχει πάνω στα φτερά της πολλές κηλίδες και πετάει από λουλούδι σε λουλούδι!
Μαρία-Μαγδαληνή, Α' Δημοτικού, Σχολή Χιλλ
-
 
 
#
Ειρήνη Φιλιππίδη
+15
2015-05-19 19:19
Πασχαλίτσα
Το έντομό μου έχει κεραίες, πετάει , έχει κηλίδες και κυλινδρικό σώμα.
-
 
 
#
Μαρία Π.
+19
2015-05-19 19:52
Το γεγονός ότι στις μέρες μας υπάρχουν άπειρα είδη εντόμων και ότι κάθε χρόνο ανακαλύπτονται και άλλα πολλά είναι αρκετά γνωστό.Τα περισσότερα έντομα έχουν αρχίσει να το συνειδητοποιούν αυτό και και αρχίζουν να ζηλεύουν επειδή όσο πιο όμορφα είναι τα καινούργια έντομα τόσο πιο πολύ ξεχνούνται τα παλαιότερα και ξαφνικά θεωρούνται συνηθισμένα . Αλλά όλα τους έχουν αρχίσει να αγανακτούν από την έλλειψη προσοχής και δε θέλουν πια ο κοσμος να τα βλέπει ως είδος : συνηθισμένο . "Και γιατί πρέπει να έχεις δύο φτερά με χρώματα πιο πολλά και από μια παλέτα του Μονέ για να σε θεωρήσουν όμορφο;"ρωτάνε θυμωμένα οι μύγες."Επειδή μόνο η εξωτερική εμφάνιση μετράει στα ξεροκέφαλα πλάσματα που αποκαλούνται άνθρωποι", απαντάνε τα μυρμήγκια . "Αυτοί και οι κλειστόμυαλες απόψεις τους !" συνεχίζουν εξοργισμένα και οι ακρίδες . Και κάπου τότε ήταν που όλα τα έντομα -της αηδιαστικής κατηγορίας , όπως λένε και οι άνθρωποι- άρχισαν να προσεύχονται να ανακαλυφθεί ένα νέο είδος το οποίο θα αντιπροσώπευε την κατηγορία τους . Ένα που θα ήταν λιτό και μονόχρωμο , το οποίο θα ήταν ελλειπές από διαφορετικά χαρακτηριστικά . Αυτό όμως θα ήταν το στοιχείο του με το οποίο οι άνθρωποι θα ενδιαφερόντουσα ν τόσο πολύ που θα ήταν έκπληκτοι με τους εαυτούς τους , γιατί ποτέ δε θα περίμεναν να νοιαστούν τόσο πολύ με ένα απλό έντομο . Και να που η ευχη τους βγήκε πραγματική . Και ευτυχώς πέτυχε το στόχο της .
Ήταν στις αρχές του εικοστού πρώτου αιώνα όταν ανακαλύφθηκε αυτό το νέο είδος . Τότε ήταν επίσης που οι άνθρωποι συνειδητοποίησα ν ότι ακόμα κι αν αυτό το έντομο είναι απλώς μαύρο με δύο σκούρα-σαν το βυθό της θάλασσας-μπλε φτερά,στην πραγματικότητα είναι όσο όμορφο όσο και μία πολύχρωμη πεταλούδα . Κι ακόμα κι αν το έντομο δεν μπορεί να κάνει κάτι συναρπαστικό όπως να σκαρφαλώσει σε δέντρα ή να έχει ένα διαφορετικό χαρακτηριστικό όπως να φωτοβολούν τα μάτια του , κανείς δεν πρέπει να υποτιμά την αξία του , π.χ. ότι το ίδιο είναι μία εξέλιξη του είδους του .
Και επειδή οι άνθρωποι άρχισαν να συνειδητοποιούν οτι ίσως ο λόγος που είναι έτσι το έντομο αυτό , είναι επειδή μας κρύβει κάτι και θέλει το καθένα από εμάς ξεχωριστά να βρούμε το γιατί το απλό μπορεί να είναι όμορφο · κατέληξαν στο ότι ένα τέτοιο έντομο χρειάζεται ένα διαφορετικό και ξεχωριστό όνομα όπως και η αξία του . Γι'αυτό του δώσαν το όνομα Σαγκάλ . Ο λόγος είναι επειδή ακόμα κι αν το δέρμα του και τα φτερά του είναι σκούρα σαν τον ουρανό τα μεσάνυχτα , κανείς δε ξέρει σε πόσα χρώματα μπορεί να έχει βουτηχτεί η καρδιά του.
-
 
 
#
Λιλιάννα Λιβά
+16
2015-05-19 20:00
Το έντομό μου είναι μία ΠΑΣΧΑΚΡΙΔΑ!!! Είναι πολύ όμορφη: λίγο κυλινδρική και λίγο στρογγυλή, έχει καφέ κέλυφος ενώ τα μάτια της είναι άσπρα και έχουν λίγο μπλε. Έχει επίσης ένα ζευγάρι φτερά χρώματος σκούρου γκρι με μαύρες κηλίδες. Τρομάζει με όλους τους ανθρώπους και τα παιδιά. Την συμπαθώ πάρα πολύ λίγο επειδή με τρομάζει όταν ανοίγει τα φτερά της για να πετάξει. Πηδάει για λίγο και μετά σταματά για να πιεί λίγο νερό και να φάει. Το βράδυ ξενυχτάει (δηλαδή μένει ξύπνια μέχρι τις 10) και το πρωί ξυπνάει στις 9 και κάνει πολλά πηδήματα επειδή είναι χαρούμενη. Όταν κάνει παιδάκια τα προσέχει και τα μεταφέρει στην πλάτη της όσο ψάχνει να βρει φαί να τα ταίσει. Της αρέσει να τρώει φύλλα και καρότα για πρωινό και αράχνες για μεσημεριανό. Είναι πολύ σπάνιο έντομο.
-
 
 
#
Αγάπη Φιλιππίδη
+15
2015-05-19 20:12
Το έντομο μου έχει κιτρινόμαυρες ρίγες στο τριχωτό του σώμα. Τα φτερά του όμως είναι διάφανα και έχουν σχήμα κυκλικό. Εχει ένα κεντρί για να τσιμπάει όταν κάποιος το ενοχλεί. Τα πόδια του είναι δύο και τριχωτά, σαν το σώμα του. Καλύτερα να προσέχετε να μην σας τσιμπήσει γιατί δεν θα σας αρέσει καθόλου. Να ξέρετε ότι πονάει πολύ. Τρώει νέκταρ από τα λουλούδια και φτιάχνει μέλι. Ζει για λίγο χρονικό διάστημα. Για πείτε μου πως το λένε. Αν και εγώ το φωνάζω Μπιρμπιλοριγέ. Κοιμάται στην άκρη του κρεββατιού μου και κάθε πρωί μου βάζει μέλι στο ψωμί μου. Ενα μέλι τι να σας πω!! Το καλύτερο που υπάρχει. Αυτό μου δίνει την δύναμη να τρέχω στην αυλή του σχολείου μου κάθε μέρα. Δυστυχώς αυτά τα κατοικίδια είναι εξαιρετικά σπάνια. Μόνο η φοβερή και τρομερή Μαίρη Πόπινς θα μπορούσε να το προμηθεύσει σε κάποιον. Αυτό όμως είναι μιά άλλη ιστορία.
-
 
 
#
βικυ κουτρουμανου
+14
2015-05-19 20:13
Το εντομο μου είναι κυλινδρικό. Εχει κηλίδες, είναι χρωματιστό, έχει κεραίες και φτερά. Το λένε πεταλούδα και έχει διάφορα σχέδια.
-
 
 
#
Δανάη
+17
2015-05-19 20:22
Το δικό έντομο το λένε φουντουκίνα. Έχει κηλίδες, έχει σώμα κυλινδρικό φουντουκιού, έχει φτερα με καρδούλες κι λουλούδια. Έχει κεραίες με κύκλους.
-
 
 
#
Βασιλική Ρ
+25
2015-05-19 20:23
Ένα από τα αγαπημένα μου έντομα είναι το «Ιντερνετ»!. Δεν έχει καμιά σχέση με το διαδίκτυο εκτός από το γεγονός ότι ζει μέσα σ’ αυτό! Συγκεκριμένα ζει στο bookbook….Το αγαπημένο του μέρος είναι η σελίδα: βιβλία που διαβάσαμε. Κι αυτό γιατί του αρέσει να μασουλάει τα βιβλία. Εμείς δεν μπορούμε να το δούμε γιατί ζει μέσα στους υπολογιστές μας . Τώρα θ’ αναρωτιέστε αφού δεν το ‘χουμε δει πώς ξέρουμε γι’ αυτό. Ιδού η απάντηση: πριν από πολλά χρόνια οι επιστήμονες δημιούργησαν μια συσκευή που μπορεί να σε μεταφέρει μέσα στον υπολογιστή! Τη δοκίμασαν σε ένα ποντίκι . Το ποντίκι πήρε την μορφή του δείκτη της οθόνης . Οι επιστήμονες είδαν ένα έντομο μέσω της κάμερας που είχε τοποθετηθεί κάτω από το ποντίκι και το ονόμασαν Internet. Ήταν ένα μικρό μπλε ζωύφιο με πολλές βούλες , ελάχιστες φλέβες και μακριές κεραίες . Όταν το ποντίκι προσπάθησε να βγει από τον υπολογιστή δεν τα κατάφερε και έμεινε κολλημένο εκεί, ανίκανο να κουνηθεί μόνο του! Το έλεγχαν οι χειριστές . Όσο για το Ιnternet χάρηκε που απέκτησε έναν καινούργιο φίλο.
-
 
 
#
Αντριάνα Πυργιώτη
+27
2015-05-19 20:50
Κυλιόκερο
Αυτό το έντομο έχει πολλές κηλίδες στα φτερά και στις κεραίες. Είναι μεγαλύτερα τα φτερά παρά το σώμα. Το σώμα είναι στρουμπουλό και του αρέσει πολύ να τρώει φύλλα. Είναι πολύ μικρό. Έχει ένα μεγάλο λουλούδι στη μέση του και είναι τόσο ελαφρύ που το παίρνει ο αέρας.
-
 
 
#
Δημητρα Σταματη
+19
2015-05-19 21:00
Το δικό μου έντομο ειναι μια πασχαλιτσα που έχει κεραίες, έχει και κυλινδρικό σώμα και κηλίδες μαύρες. Το συναντάται στο γρασίδι και στα δέντρα. Ειναι κόκκινη και ατακτουλα...
-
 
 
#
Δημήτρης Αργιανάς
+15
2015-05-19 21:59
Ψεκαστοαγκάθι: Στο μπροστά μέρος του σώματός του έχει ένα μικρό πραγματάκι που μοιάζει σαν κουμπί αλλά είναι ανοιχτό στη μέση και από κει πετάει νόστιμη βυσσινάδα, λεμονάδα και κόκα κόλα. Έχει φτερά με 28 αγκάθια και 8 μικρούτσικες βούλες που πετάνε μια διάφανη κολλώδη ουσία και η ουρά του μοιάζει σαν αγκάθι με τρίχες. Τα πόδια στην άκρη έχουν 8 μικρες μπαλίτσες και από κάτω ελατήριο. Δίπλα στα φτερά υπάρχουν χιλιάδες αγκαθάκια που είναι μυτερά, κόβουν και είναι σαν αλυσοπρίονα. Οι δαγκάνες του αποτελούνται απο 8 αγκάθια η καθε μία.
-
 
 
#
Ειρηνη
+16
2015-05-20 09:03
Ο Σκυκόλακας
Ο Σκυκόλακας είναι ενα εξαιρετικό παράξενο έντομο.
Και τώρα ας ακούσουμε και τον ίδιο: " Κουκακίντουμ, κοκακάκο"
Εντάξει, εντάξει τώρα τον ακουσαμε.
Ο Σκυκολακας ειναι ενα εξαιρετικά γρήγορο εντομο και σκανταλιάρικο.
Αν δε σκοτωθει καταλαθος, δε θα πεθάνει.
Γεια σας, θα τα ξαναπούμε αλλη φορά!
-
 
 
#
Ορέστης
+19
2015-05-20 19:45
Μελισσοσκορπιός !
Ρίχνει δηλητήριο και τρώει τριχωτά πράγματα όπως αράχνες και ποντίκια. Ζεί σε τρύπες και ρίχνει κόκα κόλα!Είναι πολυ επικίνδυνος και τσιμπάει και ανθρώπους.Προσο χή μην τον συναντήσετε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
 
 
#
Γιώργος Δασκαλάκης
+33
2015-05-20 20:14
ΔΡΑΚΟΥΛΟΚΑΤΑΣΚΟ ΠΟΥΣ-ΑΙΜΟΒΟΡΙΚΟ ΥΣ
Έχετε ακούσει ποτέ για παράξενα έντομα; Ε λοιπόν αυτό είναι το πιο παράξενο από όλα. Το λένε "Δρακουλοκατάσκ οπους-Αιμοβόρικ ους". Γεννιέται τυφλό και όταν γεννήσει τα 1000 αυγά του πεθαίνει. Τα μικρά στην αρχή έχουν βρωμούσες για να τα καθοδηγούν, αφού είναι τυφλά. Αυτό το έντομο έχει φάτσα μυρμηγκιού, είναι μικρόσωμο κι έχει μαλλιά μοϊκάνα, έχει οκτώ πόδια και σώμα κατσαρίδας. Το τελευταίο αυγό που γεννιέται είναι βασίλισσα ή βασιλιάς. Είναι το χειρότερο κατοικίδιο και σας εύχομαι "να μη σας τύχει "!!!!
-
 
 
#
Νόρα Ζεκιάν
+24
2015-05-20 20:23
Το"Σλαμίγκο" είναι ένα τεράστιο ζουζούνι με εξήντα δυο μικρά πόδια, έχει έξι ρίγες πολύχρωμες και το σώμα του είναι χοντρό σαν βαρέλι. Εχει χέρια ανθρώπου, το κεφάλι του είναι όσο μια μικρή καρφίτσα και τα φτερά του είναι δίπλα στο κεφάλι του. Ζει στον πλανήτη Άρη και έτσι δεν έχει παρέα. Το μόνο που κάνει είναι να τριγυρίζει γύρω από τον πλανήτη του και να τον καθαρίζει. Θα ήθελα πολύ να του βρω μια παρέα για να καθαρίζουν μαζί.
-
 
 
#
Ειρήνη Πιερακέα
+23
2015-05-20 20:46
Το "Σαλαντούρα" είναι ένα έντομο που έχει όψη εξωγήινου. Οι ώμοι του μοιάζουν με μεγάλα μανίκια και τα χέρια του είναι κυματιστά. Έχει έξι πόδια στην κοιλιά του κι άλλα τέσσερα που με αυτά περπατάει όρθιο. Εχει έξι διάφανα φτερά. Επάνω τους έχει κάτι μπιλάκια σαν δροσοσταλίδες γαλάζιες και στην άκρη κίτρινες. Στην άκρη των κυματιστών χεριών της έχει δαγκάνες σαν αυτές του κάβουρα. Τα πόδια στην κοιλιά του είναι στην άκρη τους μαλακά και στρογγυλά για να προσγειώνεται ήρεμα. Και τα μάτια του είναι μικρά, μικρούτσικα- μικρότερα από το κεφάλι μιας καρφίτσας. Το έντομο αυτό ζει στο δάσος και είναι πολύ καλό γιατί γιατρεύει όλα τα φύλλα που έχουν χαλάσει ή τα καθαρίζει με τις δαγκάνες του. Επειδή γιατρεύει τα φύλλα το λένε και " φυλλογιατρό" αλλά οι άνθρωποι το λένε Σαλαντούρα.
Όταν γεννιέται ειναι στην αρχή τυφλό και μετά τη δεύτερη εβδομάδα αρχίζει και βλέπει. Οταν κλείσει τους δυο μήνες αρχίζει να εκπαιδεύεται στη δουλειά του, δηλαδή να γιατρεύει δεντρα. Τρέφεται με τα άχρηστα φύλλα και πίνει νερό. Ζει περίπου δέκα χρόνια και όταν κλείσει τα τρία δεν δουλεύει πια. Μη σας φαίνεται παράξενο που ζει ακομαεφτα χρόνια σε " σύνταξη ". Τα χρόνια αυτά μετράνε ανάποδα. Δηλαδή οταν γεννιέται ειναι ήδη δέκα χρονών.
-
 
 
#
Κυβέλη Α2 Hill
+81
2015-05-20 20:46
Αυτή είναι μια νεροπεταλούδα, που τρώει απο συγκεκριμένα δέντρα. Το χειμώνα γίνετε τριχωτή. μια φίλη της που ζουζούνιζε έχει τρελαθεί. Ζουζουνίζει όχι λίγο όπως το φανταζόσαστε ,αλλά τόσο πολύ που έχουν τρελαθεί όλες οι πεταλούδες με αυτο το ζουζούνισμα!!!!!!
-
 
 
#
Βασιλική Ρ
+19
2015-05-21 19:36
ΙΤΣΙ,ΙΤΣΙ ΤΟ ΕΝΤΟΜΟ ΚΟΡΙΤΣΙ:
Αυτό είναι ένα έντομο που πρέπει να το έχουν όλα τα κορίτσια!Έχει δύο μεγάλα γαλανά μάτια και ανθρώπινη φωνή (για να σου λέει πιο ρούχο ή αξεσουάρ ταιριάζει με το σύνολό σου ).Το δέρμα της είναι λείο και έχει 4 μακριά και λεπτά φτερά.Αν θέλεις ένα τέτοιο έντομο, ψάξε σε κάποιο SPA! Όμως,
δεν είναι τόσο εύκολο να την κάνεις κατοικίδιό σου!Θα πρέπει να τις κάνεις τρεις χάρες:
1. Να την πας στο καλύτερο σαλόνι ομορφιάς στην περιοχή σου
2. Να της φορέσεις τουλάχιστον 5 ρούχα από τις κούκλες σου
3. Να της δώσεις ένα όνομα διάσημου μοντέλου ή τραγουδίστριας
-
 
 
#
Βασιλική Ρ
+19
2015-05-21 20:01
Το έντομό μου το λένε «Τέχνη». Έχει 2 κόκκινες κεραίες που φωσφορίζουν, χρωματιστό κέλυφος και 2 γαλάζια φτερά που φωτοβολούν. Το λένε έτσι γιατί ζωγραφίζει πολύ ωραία. Ζει συνήθως στα δωμάτια που ζουν οι καλλιτέχνες. Για να το πάρεις πρέπει να του δείξεις μια ωραία ζωγραφιά και τότε βλέπεις μια φωτεινή λάμψη. Αυτό σημαίνει: ΝΑΙ! (το έντομο αυτό σχεδίασε η αδερφή μου Ιωάννα)
-
 
 
#
Αντζελίνα Κούγια
+27
2015-05-21 22:23
Έχετε ακούσει ποτέ τη βασιλοκατσαρίδα της μόδας?Αν όχι θα μάθετε τώρα ποια είναι αυτή. Η βασιλοκατσαρίδα της μόδας είναι μια κατσαρίδα που θεωρεί τον εαυτό της βασίλισσα της μόδας. Κι αν είναι λέω. Έχει κάτι μικροσκοπικά μάτια με σχήμα διαμαντιού και χρωματιστά φτερά σαν κεντημένα φύλλα. Κάθε 1 χρόνο γεννάει 5 αυγά τυφλά που τα πασπαλίζει με λάσπη. Οι κεραίες είναι γυρισμένες σαν ρόλει με 1 χνούδι από πάνω. Τα μάτια της φωτοβολούν την νύχτα με 1 λιλά χρώμα και ακούγεται 1 βόμβος. Το πετάρισμα της όλους τους μαγεύει λόγω των φτερών της που λαμπυρίζουν. Τώρα αυτή είναι κατσαρίδα? Ε, πείτε μου και εσείς...
-
 
 
#
Oρέστης και Α2 ΧΙΛΛ
+15
2015-05-22 10:32
Ο μελισσοσκορπιός ρίχνει δηλητήριο και έχει μεταλλική ανταύγεια για να προστατεύεται.Μ εταναστεύει και μεταφέρει τα παιδιά του πάνω στην πλάτη του.Έχει χρυσή πλάτη, τσιμπάει πάρα πολύ δυνατά και έχει τουρπίνες στα ποδια του.Έχει κόκκινη μύτη και όταν τρακάρει στα ταξίδια του, γίνεται πιο κόκκινη η μύτη του.Έτσι προστατεύει τα παιδιά του.
-
 
 
#
Λαέρτης και Α2 ΧΙΛΛ
+17
2015-05-22 10:47
Η αγκαθωτή λιβελούλα
Βγαίνει τη νύχτα και τρώει άλλα μικρότερα έντομα, της αρέσει να κολυμπάει. Έχει διαμαντένιο σκελετό και τα χρυσά της μάτια φωτίζουν στη νύχτα.Έχει κυλινδρικό σώμα με μαυρες κηλίδες.Πετάει ακόμη και τα ξημερώματα και έχει κεραίες που μοιάζουν με καρφίτσα και φωσφωρίζουν.Είν αι τυφλή αλλά έχει πολύ καλές αισθήσεις. Με οξύ λιώνει τους εχθρούς της.
-
 
 
#
Mάγια και Α2 ΧΙΛΛ
+22
2015-05-22 11:05
o σκυκόλακας
Ο σκυκόλακας είναι ένα εξαιρετικά παράξενο έντομο. Έχει πολύ μεγάλα πράσινα φτερά, κηλίδες και το σώμα του είναι κυλινδρικό.Ζει στα δέντρα και τα διαμαντένια μάτια του τον βοηθούν να βρίσκει την τροφή του.Ο σκελετός του είναι χρυσός, έχει δύο ζευγάρια πόδια και μια τριχωτή και φουντωτή ουρά που τον βοηθάει να ξεσκονίζει τα φύλλα που κάθεται.Δεν είναι εύθραστος και ξέρει καρατέ! σκούικ σκούικ
-
 
 
#
ΕΒΕΛΙΝΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ
+84
2015-05-22 19:10
ΤΟ ΖΟΥΖΟΥΝΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΖΟΥΖΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ.ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΟΥΖΟΥΝΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΣΠΑΝΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ ΦΑΝΕΡΩΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΑ ,ΦΑΝΕΡΩΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΜΥΑΛΟΙ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΟΥΖΟΥΝΙ ΕΧΕΙ ΠΡΙΟΝΩΤΑ,ΔΑΝΤΕΛ ΩΤΑ ΦΤΕΡΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΜΟΒ ΦΩΣΦΟΡΙΖΕ ΣΚΕΛΕΤΟ.ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΜΕ ΑΣΗΜΕΝΙΑ,ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΜΟΒ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΛΗΝΗ.ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΛΙΜΝΕΣ ΜΕ ΑΣΤΕΡΙΑ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΒΡΟΧΗ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ .ΤΗΝ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΚΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΛΛΙΑΡΗ ΨΕΥΤΙΚΗ ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ.ΟΤ ΑΝ ΤΟ ΑΝΟΙΓΕΙ ΟΙ ΑΚΤΙΝΕΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΓΙΚΕΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ.ΥΣΤΕΡΑ ΧΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΚΟΥΤΑΚΙ. ΤΟ ΖΟΥΖΟΥΝΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΑΚΙΝΗΤΟ,ΗΡΕΜΟ ΣΑΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ Ο ΘΕΟΣ.ΥΣΤΕΡΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ.ΕΚ ΕΙΝΗ ΞΥΠΝΑΕΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΗΘΑΡΓΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΠΕΤΑΓΟΝΤΑΙ ΣΠΙΘΕΣ,ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ,ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ,ΤΗ ΓΗ,ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ...ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ,Ν Α ΠΕΤΑΞΕΙ ΑΝΑΛΑΦΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ.ΕΤΣΙ ΚΟΥΒΑΛΕΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ,ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ ΚΟΣΜΟΥΣ ΜΑΓΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΡΑΦΤΕΡΟΥΣ,ΚΟ ΣΜΟΥΣ ΠΟΥ Η ΖΩΗ ΠΑΛΛΕΤΑΙ ΣΑΝ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΤΖΑΚΙ.ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΑΦΕΝΤΗ ΤΟΥ ,ΤΟ ΖΟΥΖΟΥΝΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΠΕΦΤΕΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ ΤΗΣ.ΤΟ ΖΟΥΖΟΥΝΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΥΣΤΕΡΑ ΠΕΤΑΕΙ ΨΗΛΑ ,ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑΧΤΗ.ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΑΧΤΗ ΘΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΖΟΥΖΟΥΝΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ.¨
-
 
 
#
Βασιλική Ρ
+24
2015-05-24 12:28
Ο ΒΙΒΛΙΟΣΚΟΛΙΚΑΣ Ο ΤΥΦΛΟΣ
Δεν δαγκώνει ούτε πετά!
Δε μιλάει ούτε γελά!
Είναι σοβαρότατος!Μα ποιος είναι;;;Ο ΒΙΒΛΙΟΣΚΟΛΙΚΑΣ Ο ΤΥΦΛΟΣ!
Όλοι τον αναγνωρίζουν
και δωράκια του χαρίζουν,
γιατί είναι διάσημος πολύ!
Τον γνωρίζει όλη η γη!
Έχει 4 ποδαράκια και τρώει μπισκοτάκια!
Έχει πολύ μεγάλη ουρά και μικρούτσικα αυτιά!
Είναι άσπρος σαν το χιόνι και ποτέ του δεν παγώνει!
Έχει 6 μάτια γουρλωτά και περπατάει όλο χαρά!
Γι' αυτό αν τύχει και τον δείτε,
να του χαμογελάσετε δίχως να τον περιφρονείτε!
-
 
 
#
Δαήδειος Παιδική Βιβλιοθήκη
+18
2015-05-25 18:08
ΡΕΞ, Ο ΑΡΑΧΝΟΚΑΒΟΥΡΑΣ
Ρεξ, ο Αραχνοκάβουρας, είναι το έντομό μου. Το επιστημονικό του όνομα είναι Kavurus Araxnius. Είναι πολύ μικρό και μαύρο. Έχει τέσσερα πόδια, δύο πριονωτές δαγκάνες, δύο κεφάλια, ένα στην ουρά κι ένα κανονικό. Έχει τέσσερα μάτια. Δύο μεγάλα πράσινα μάτια που φωσφορίζουν το βράδυ και εκπέμπουν κίτρινο φως. Ο λαιμός του είναι λείος και πολύ μεγάλος. Πάνω στο λαιμό του έχει ένα μικροσκοπικό φτερό με πολύ μικρά αγκάθια που ανοιγοκλείνουν.
Είναι σαρκοφάγο, τρώει σκουλίκια, ζει μόνο 15 χρόνια, κοιμάται την ημέρα και ξυπνάει την νύχτα. Πετάει μονάχα μία ώρα την ημέρα, ενώ τις υπόλοιπες περπατάει και κολυμπάει. Αντέχει στη φωτιά και στα ρεύματα όπως οι ακρίδες.
Κατοικεί στην έρημο και χτίζει τη φωλιά του μέσα στην άμμο. Μπορεί όμως να έρθει και στην Ελλάδα. Κολυμπώντας φτάνει στη ρίζα της θάλασσας και σιγά-σιγά μέσα από την άμμο έρχεται στην Ελλάδα. Όταν φτάσει στην παραλία της φτιάχνει ιστούς από χρώματα και σχέδια στην άμμο που φωσφορίζουν.
Βασίλης, 6 ετών (νήπιο)
-
 
 
#
Δαήδειος Παιδική Βιβλιοθήκη
+17
2015-05-25 18:27
ΔΡΑΚΟΤΣΙΡΑΚΙ
Το ονομά του είναι Δρακοτσιράκι. Αλλιώς λέγεται και Drakodondias.
Έχει πριονωτά δόντια και πριονωτές λείες δαγκάνες. Τα δόντια και η ουρά του φωσφορίζουν. Έχει δέκα πόδια και ουρά κυκλική με αγκάθια. Η ουρά αυτή τον βοηθάει να χτυπά τον αντίπαλό του. Οι δαγκάνες τον βοηθάνε να αρπάζει, να σφίγγει τη λεία του και να την καταβροχθίζει. Έχει δύο άσπρα μάτια και δύο μαύρες κεραίες. Οι κεραίες αυτές τον βοηθάνε να επικοινωνεί με το κοπάδι του. Το σώμα του είναι μπλε, η ουρά του πορτοκαλοκίτριν η και οι δαγκάνες του κόκκινες. Γεννά αυγά που τα κρατά στα αγκάθια της ουράς του και εκκολάπτονται μέσα σε τρεις μέρες.
Ζει μόνος του στο στόμα ενός δράκου για εξήντα μέρες. Καθαρίζει τον οισοφάγο του δράκου. Πηγαίνει πέρα - δώθε ώστε να βρει ένα έντομο της ίδιας οικογένειας, να παλέψει μαζί του και να γίνει ο αρχηγός του κοπαδιού.
Είναι σαρκοφάγο. Τρώει αράχνες. Έχει μία ουσία στα δόντια του, που όταν δαγκώσει έναν άρρωστο άνθρωπο στη καρδιά θα τον κάνει καλά! Όταν δει στα μάτια έναν άνθρωπο και τον χτυπήσει με την ουρά του, του προκαλεί μία σοβαρή αρρώστεια και σταματάνε όλα τα οργανά του.
Γιώργος 6,5 χρονών (Α΄Δημοτικού)
-
 
 
#
Παιδική Βιβλιοθήκη Συνοικισμού Καραμπουρνάκι
+13
2015-05-26 13:05
Η πεταλουδα του ηλιου κατεβηκε στην γη πριν 60.000.000.Δημι ουργηθηκε απο τις ακτινες του ηλιου και υπαρχη ακομα! Εχει δθο κανονικα ποδια ποδια και εχει δυο ποδια που ειναι ελατιρια που φοσφοριζουν.Γεν ηθηκε στην Αφρικη.Την βρισκουμε συνηθως πανω σε δεντρα και λουλουδια.
Χριστινα
-
 
 
#
Παιδική Βιβλιοθήκη Συνοικισμού Καραμπουρνάκι
+14
2015-05-26 13:17
Αυτο το εντομο ονομαζεται Ουρανιο Ζουζουνι τρωει φυλλα απο τριαωταφυλλια και αν τσιμπισει καποιο ανθρωπο αλλαζει χρωμα για να ερθει στο κανονικο του πρεπει να φαει 15 ζελεδακια σε 2 λεπτα.τα δυο μπροστινα του ποδια ειναι ροζ και τα αλλα δυο κοκκινα οταν εχει πανσεληνο τα μαλλια του φοσφοριζουν αν θελεται να φαται πολλα ζελεδακια και δεν σας αφινουν ψαξτε προσεκτικα στο εδαφος,ίσως μπορει να τει δειτε .
ΒΑΣΙΛΙΚΗ
-
 
 
#
Παιδική Βιβλιοθήκη Συνοικισμού Καραμπουρνάκι
+18
2015-05-26 13:18
Η ΚΛΕΦΤΡΑ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Η ΚΛΕΦΤΡΑ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ ΗΡΘΕ ΣΤΗ ΓΗ ΑΠΟ ΤΟ 1973 . Η ΚΛΕΦΤΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΖΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΤΑ .
ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΩΝ ΗΦΑΙΣΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΡΩΕΙ ΛΑΒΑ !!!
ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ , ΠΟΥ ΜΙΑΖΕΙ ΜΕ ΕΛΑΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΗΣ ΦΩΣΦΟΡΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ.
ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΗΝΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ,ΙΣΑ ΙΣΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΙΡΟΤΕΡΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ .
Η ΚΛΕΦΤΡΑ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΦΕΓΓΑΡΙ !!!
ΦΕΝΕΤΑΙ ΓΛΥΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΧΑΡΙΤΟΜΕΝΗ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΛΥΚΟΣ.
ΕΒΕΛΙΝΑ
-
 
 
#
Παιδική Βιβλιοθήκη Συνοικισμού Καραμπουρνάκι
+12
2015-05-26 13:19
ΤΟ ΚΑΡΔΟΥΛΟΕΝΤΟΜΟ ΤΡΩΕΙ ΦΥΛΛΑ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΚΑΡΔΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΠΡΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ.ΑΝ ΣΕ ΤΣΙΜΠΗΣΕΙ ΒΓΑΖΕΙΣ ΚΑΡΔΟΥΛΟΦΤΕΡΑ. ΖΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΔΕΝΤΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ.ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ Η ΜΥΤΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΧΩΤΗ.ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΦΟΣΦΟΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΡΙΓΕΣ.
ΠΗΝΕΛΟΠΗ
-
 
 
#
Παιδική Βιβλιοθήκη Συνοικισμού Καραμπουρνάκι
+14
2015-05-26 13:21
H Μελισσόμυγα
Η μελισσόμυγα είναι ένα έντομο που ζει στα δάση (έδαφος) και έχει 10 πόδια. Οι καιρέες της φωσφορίζουν και είναι φωτεινές.Το κάτω μέρος της είναι τριχωτό .Στο πίσω μέρος έχει μια ουρίτσα σαν της μέλιισας.Η μελισσόμυγα μεταφέρει τα παιδιά της στην πλάτη της και γεννάει ανά 2 χρόνια.Έχει 2 μακριές λαβίδες και τα τελεφταία πόδια την βοηθάνε να πηδάει σαν ελατήριο και έχει μακριές δαγκάνες.Τα φτερά της, είναι λιβελούλας και έχει χρώμα : πορτοκαλί με καφέ πουά τα πάνω φτερά και μαύρο τα κάτω.
Δώρα + Καίτη !!!
-
 
 
#
Παιδική Βιβλιοθήκη Συνοικισμού Καραμπουρνάκι
+27
2015-05-26 13:56
Η μπυχίδα
Η μπυχίδα είναι ένα έντομο σπάνιο.Έχει 2 μάτια πορτοκαλί το ίδιο και μια μύτη.Το σώμα της μοιράζετε σε δυο κομμάτια.
Επίσης έχει δύο φτερά το ένα ψηλό το άλλο κοντό έχουν όμως μια ακόμη διαφορά το ένα είναι γαλάζιο και το άλλο φούξ.
Τέλος τα πόδια της όταν ακουμπάνε κάπου συνέχεια πηγαίνει πάνω κάτω.
Αύτο ήταν το έντομο μου ελπίζω να σας άρεσε
Ελένη Βαλαβάνη
-
 
 
#
Παιδική Βιβλιοθήκη Συνοικισμού Καραμπουρνάκι
+14
2015-05-26 13:57
Το έντομο μου είναι πράσινο εχει ποδια σκαθαριού, έχει κόκκινες βούλες τις πασχαλίτσας, κεραίες πεταλούδας χρώμα ροζ,
φοσφορίζει στο σκοτάδι, έχει ένα κεντρί της σφίγκας και έχει χρώμα
πράσινο.Μπορεί να χωθεί παντού πολύ εύκολα. Σε τρομάζει το βράδυ με το φοσφοριζέ της χρώμα.Τρώει χόρτα και σπόρους από δέντρα.
Το λενε η πρασινούλα η φοσφοριζε!!
Ανδρεάνα!!!
-
 
 
#
Παιδική Βιβλιοθήκη Συνοικισμού Καραμπουρνάκι
+13
2015-05-26 14:01
Πεταλουδοσκαθαρ ολαγουδάκι
Το έντομό μου έχει σχιστά μάτια, δύο κεραίες και έξι πόδια. Έχει επίσης τέσσερα φτερά που συνήθως έχουν σχέδια επάνω και το σώμα του είναι μαλακό με μια φουντωτή ουρά. Το σχήμα του κεφαλιού του είναι στρογγυλό και μακρύ σαν λεμόνι. Μου αρέσει πολύ που μοιάζει με σκαθάρι γιατί το κάνει αξιαγάπητο. Σπάνια μπορείς να το δεις γιατί προσαρμόζεται στα χρώματα του περιβάλλοντος, κυρίως στα δέντρα ή στα φυτά επειδή ζει στα δάση της Ελλάδας. Τα θηλυκά είναι πολύ όμορφα και ζευγαρώνουν με τα αρσενικά το καλοκαίρι. Το αγαπώ σαν ζωγραφιά και θα ήθελα πολύ να υπήρχε για να το παρατηρώ και να περπατάει πάνω μου με τα μαλακά πατουσάκια του! Όποιος το βλέπει το θαυμάζει και εγώ το έχω ονομάσει 'πεταλουδοσκαθα ρολαγουδάκι'
Καλλιόπη
-
 
 
#
Παιδική Βιβλιοθήκη Συνοικισμού Καραμπουρνάκι
+16
2015-05-26 14:02
Ο ΛΑΙΜΑΡΓΟΣ ΜΠΕΜΠΗΣ
Ο Λαίμαργος μπέμπης είναι ένα είδος μέλισσας που το μήκος του είναι 5εκ.Μαζέυει φαγητό και το κρύβει από τα μυρμύγκια που προσπαθούν να το κλέψουν και έχει μεγάλη εχθρικότητα μαζί τους.Έχει μια μακριά γλώσσα για να ρουφάει το νερό και να πιάνει κουνούπια που είναι στον αέρα.Οι Λαιμαργοί μπαίμπηδες είναι τροφή για τους μπάμπουρες και γι' αυτό είναι είδος υποεξαφάνιση.Το κεντρί του ειναι δηλητηριόδες.Τα φτερά του είναι χρωματιστά και αλλάζουν χρώμα το βράδυ.Τα δόντια του είναι κοφτερά και οι κεραίες του είναι ευαίσθητες γιατί αν τις χάσει πεθαίνει.
Γιαννης
-
 
 
#
Παιδική Βιβλιοθήκη Συνοικισμού Καραμπουρνάκι
+11
2015-05-26 14:03
Λουλα η λιβελουλα
Η Λουλα η λιβελουλα ειναι ενα εντομο το οποιο εχει φτερα λιβελουλα
και σωμα μυρμηγκου.Εχειμ αυρα ποδια και κηλιδες στα φτερα.Το στομα
της ειναι κοκκινο
Αναστασία
-
 
 
#
Παιδική Βιβλιοθήκη Συνοικισμού Καραμπουρνάκι
+18
2015-05-26 14:03
Η ΚΟΚΚΙΝΟΥΛΑ
το εντομο μου εχει γαλαζια,πορτοκα λικαι πρασινα φτερα Η γλωσσα του ειναι μακρια και κοκκινη ενω εχει 2 ζευγαρια ποδια,μακρια και κοντα.Συνηθως τρωει ζουζουνια και μικρα εντομα.Τα ματια του μπορουν να δουν καλα καιβλεπειποτε οι ανθρωποι θελουν βοηθεια. Επισης τα φτερα του ειναι πολυ δυνατα και πετουν πολυ γρηγορα Αυτο ειναι το εντομο μου.
ΕΛΕΝΗ ΜΑΓΚΑΛΑΚΗ
-
 
 
#
Παιδική Βιβλιοθήκη Συνοικισμού Καραμπουρνάκι
+13
2015-05-26 15:06
Γουρουνολαγόφυλ λο!
Το δικό μου έντομο είναι μικρό και γλυκό. Έχει τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Επίσης έχει κεραίες, πόδια γουρουνιού, ουρά κουνελιού και φτερά από φύλλα. Το πρόσωπό του είναι μωβ, τα πόδια του ροζ και η ουρά του γκρι και μωβ. Βγαίνει έξω μόνο την μέρα γιατί το βράδυ φοβάται. Είναι ένα υπέροχο ζώο-έντομο.
Κωνσταντίνα, Δ΄ Δημοτικού
-
 
 
#
Παιδική Βιβλιοθήκη Συνοικισμού Καραμπουρνάκι
+11
2015-05-26 15:12
Δαγγάνας ο τρομερός
Έχει πράσινες δαγγάνες με αγγιλοτά δόντια κοφτερά κι έχει μείκος 5 εκ. Επίσης ο λεμός του είναι ριγέ στο πίσο μέρος. Έχει ένα μιτερό καβούκι σαν πιραμίδα το μισό είναι κόκινο το άλο μισό πράσινο και πορτοκαλί. Έχει δίο μπλε έντονο όμους όμος τα χέρια τους είναι γρι. Φοβάτε τα φοτάκια γιατί νομίζει ότι είναι πιγολαπίδες κε τα δαγκόνει επιδί νομίζει ότι είναι τροφή. Έχουν αλεργία στη γίρη.
Συμεών, Δ' δημοτικού
-
 
 
#
Παιδική Βιβλιοθήκη Συνοικισμού Καραμπουρνάκι
+13
2015-05-26 16:29
Το Βελοέντομο
Αυτό το έντομο λέγεται βελοέντομο. Τρώει φύλλα σε σχήμα από βέλος! Αν σε τσιμπήσει θα ονειρεύεσαι βέλη και θα θέλεις να σκοτώνεις ανθρώπους με βέλη. Φτιάχνει φωλιές από βέλη και ζει εκεί μέσα. Συνήθως ζουν σε ζεστά μέρη! Έχει φίλους συνήθως τις λουλουδένιες, τις ποποκορώνες, τα ουράνια ζουζούνια και τα καρδουλοέντομα. Έχει μία πολύ μακριά γλώσσα η οποία είναι σε σχήμα βέλους!
Κλειώ, Δ' Δημοτικού
-
 
 
#
Παιδική Βιβλιοθήκη Συνοικισμού Καραμπουρνάκι
+13
2015-05-26 16:31
Το σκαθάρι του νερού
Το σκαθάρι του Νερού δεν υπάρχει στην Ελλάδα, υπάρχει στη Βραζιλία. Μεταφέρει τα παιδιά του πάνω στην πλάτη του. Μέσα στο νερό αναπνέει κανονικά. Είναι επικίνδυνο για μωρά!!! Δεν μπορεί να πετάξει πολύ ψηλά. Τα φτερά του είναι 6 εκατοστών. Τρώει μικρές αράχνες και καλάμια. Μπορεί να γεννήσει, 135 αυγά. Τα πόδια τους είναι τριχωτά και η όσφρησή του είναι πολύ καλή. Ο εχθρός του είναι τα βατράχια. Το χρώμα του είναι μπλε.
Πάρις, Δ' Δημοτικού
-
 
 
#
Παιδική Βιβλιοθήκη Συνοικισμού Καραμπουρνάκι
+13
2015-05-26 16:36
Η νυχτομελισσοπετ αλούδα της λάβας
Το έντομό μου το λένε "Η νυχτομελισσοπετ αλούδα της λάβας". Έχει μεγάλα φτερά, κεντρί μέλισσας, προβοσκίδα πεταλούδας και φοράει κορώνα. Τρώει τα εξής έντομα: χρωματοπεταλούδ ες, βελοέντομα, λουλουδένιες, κουκούφες και γυροινοπεταλούδ ες. Κρύβεται στα ηφαίστεια. Είναι επίσης η Ντίβα του χορού. Άμα σε τσιμπήσει για ένα δευτερόλεπτο, έχεις ατυχία για μια μέρα, αν σε τσιμπήσει για δύο δευτερόλεπτα, έχεις ατυχία για μια εβδομάδα, αλλά αν σε τσιμπήσει για τρία δευτερόλεπτα, βλέπεις τρομαχτικά πράγματα παντού, για μια μέρα! Αν σε ακουμπήσουν οι κερέες της έχεις αλεργία σε όλα τα πλάσματα που τρώει! Σαν είδος, υπάρχει μόνο θυληκό που γεννάει αυγά και το είδος αναπτύσεται. Αυτό το αυγό γεννιέται από τα πράσινα και κόκκινα φτερά της. Στην αρχή, όταν το έντομο βγαίνει απ' το αυγό, είναι κόκκινο. Μετά γίνεται πράσινο και μετά γίνεται μια όμορφη νυχτομελισσοπετ αλούδα της λάβας!
Δήμητρα, Δ' Δημοτικού
-
 
 
#
Παιδική Βιβλιοθήκη Συνοικισμού Καραμπουρνάκι
+14
2015-05-26 16:40
Η Λουλουδένια
Το έντομό μου λέγεται Λουλουδένια και κρύβεται πίσω από τα λουλούδια. Όταν σε τσιμπήσει σε κάνει να ερωτευτείς όποιον άνθρωπο δεις μπροστά σου. Τρώει ροζ λουλούδια. Βλέπεις πόσο χρονών είναι από τις μαύρες βούλες. Τρώει επίσης ποποκορώνες και νυχτοπεταλούδες της φωτιάς. Όταν γεννάει, το μωρό της βγαίνει από ένα μικρό, μικρό λουλουδάκι.
Ζώζη, Δ' Δημοτικού
-
 
 
#
Παιδική Βιβλιοθήκη Συνοικισμού Καραμπουρνάκι
+11
2015-05-26 16:43
Δρακουλόμυγα
Η Δρακουλόμυγα τρέφεται από άλλα ζωήφια, όπως η αράχνη. Με τα κοφτερά φτερά της μπορεί να γαντζοθεί και να περπατήσει. Με τις καιρέες της βγάζει ένα παραπλλανητικό φως που ζαλήζει τους εχθρούς της. Επείσης φωσφορίζει στο σκοτάδι. Οι ρίγες της μπορούν να αλάξουν χρώματα όστε να προσαρμόζεται με το εξωτερικό περιβάλλον.
Χρήστος, Δ' Δημοτικού
-
 
 
#
βικυ κουτρουμανου a2
+11
2015-05-26 20:32
το έντομο αυτό είναιγλυκούλι.Κ αι έχει κόκκινο χρώμα .Το σώμα του είναι κυλινδικό είναι βασίλισσα .Το λένε καραμέλα είναι το πιο γνωστό έντομο.
-
 
 
#
Ιωάννα Ρ
+17
2015-05-26 20:44
Το έντομό μου το λένε «Κουκουλένια». Το λένε έτσι γιατί πάντα γεννιέται σε κουκούλι. Έχει ένα περίεργο στόμα, που δεν είναι πολύ μεγάλο και μ’ αυτό μπορεί να φωνάξει πολλά πράγματα: μπλα, μπλου,μπλα. Φωνάζει για να δείξει πως έχει γεννηθεί. Έχει μεγάλα κίτρινα φτερά και έτσι μπορεί να πετάξει πολύ μακρυά , μέχρι και τη Γαλλία , τη Γερμανία και την Κίνα! Τρέφεται με φαγητό που τρώμε κι εμείς οι άνθρωποι. Της αρέσει πιο πολύ να τρώει ψημένο ψωμί με φέτα. Οι άνθρωποι ξέρουν πως υπάρχει και το συμπαθούν.
-
 
 
#
παναγιοτηχατζημιχαηλ
+13
2015-05-26 21:02
το δικο μου εντομο ονομαζεται κατζαριδοβρομου σα.και κανει αφτο το φορειβο ζζζζζζζζζζζζζζζ ζζζζτργφλπκυγξν σσσσσσσσσσσσσσσ ρ και τροει κουνουπια και αραχνεσ. κια ειναι καφε και μπλε. και εινε 1.30 μετρα και εχει 17 ποδια καιεινε αγριο και μπορει να παει οσ το βουνο σε 19 δεφτερολεπτα.κα ι ζει στη ζουκγλα στα δεντρα.
-
 
 
#
ΑΡΓΥΡΗ - ΛΑΙΜΟΥ Α1
+16
2015-05-27 12:22
Η μέλισσα είναι έντομο. Στο κεφάλι έχει δύο κεραίες, το στόμα και δύο μεγάλα μάτια. Το σώμα της είναι τριχωτό με κίτρινες και μαύρες ρίγες. Έχει φτερά, πόδια και κεντρί. Αν σε τσιμπήσει πονάς πολύ.
Λεωνίδας
-
 
 
#
ΑΡΓΥΡΗ - ΛΑΙΜΟΥ Α1
+17
2015-05-27 12:24
Το έντομο μου είναι η πεταλούδα με τα αγκάθια. Το έντομο μου έχει αγκάθια που όποιος το ακουμπήσει βγάζει αγκάθια από το χέρι του. Το έντομο μου έχει χρώματα . Τα χρώματα είναι μοβ πορτοκαλί μαύρο και ροζ. Επίσης έχει και γραμμούλες. Ευχαριστώ πολύ.
Αριάδνη.
-
 
 
#
ΑΡΓΥΡΗ - ΛΑΙΜΟΥ Α1
+17
2015-05-27 12:26
Το λένε Τατρατζούλα. Τρώει χορτάρι και μένει σε κρύα μέρη. Μπροστά είναι ροζ και πίσω είναι πράσινο. Και στα πλάγια είναι κίτρινο…
ΡΕΝΑΤΑ
-
 
 
#
ΑΡΓΥΡΗ - ΛΑΙΜΟΥ Α1
+17
2015-05-27 12:31
Το εντομο μου ονομάζεται μελισσοπεταλούδ α. Είναι κίτρινο με μαύρες ρίγες. Έχει ένα τετραγωνικό κεφάλι και ζει στην Αφρική. Μένει σε μία πολύ πολύ μακρινή ζούγκλα με πολλά δέντρα. Τρώει φύλλα και πίνει τσίσα άλλων εντόμων. Τρέχει σαν σκαθάρι.
Μαρκέλλα
-
 
 
#
ΑΡΓΥΡΗ - ΛΑΙΜΟΥ Α1
+14
2015-05-27 12:36
Το έντομο μου ονομάζεται Τσιμπιτοπεταλού δα και τρώει φύλλα και πίνει με το μυτερό του ράμφος νέκταρ. Το έντομο μου έχει πάνω στο κεφάλι στρογγυλά και κόκκινα μαλλιά. Τα φτερά του έχουν πάνω τους αγκάθια και γι’ αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Έχει επίσης ουρά διαβόλου, έχει έξι πόδια και στις δυο μεριές. Έχει μια κοιλιά και ζει στα λιβάδια.
Φοίβη
-
 
 
#
ΑΡΓΥΡΗ - ΛΑΙΜΟΥ Α1
+13
2015-05-27 12:39
Το όνομα του εντόμου μου είναι η βρωμοποδαρούσα. Έχει ένα κεφάλι και δύο φτερά, τρώει μικρά ζουζούνια και έχει δύο χέρια, έναν ποπό, δύο πόδια και ένα σώμα.
Αποστόλης
-
 
 
#
ΑΡΓΥΡΗ - ΛΑΙΜΟΥ Α1
+14
2015-05-27 12:41
Το έντομο μου ονομάζεται πασχαλίτσα και έχει δύο μαύρες κεραίες και τρία πόδια. Έχει ένα σώμα που είναι κόκκινο. Επάνω στο κόκκινο σώμα του έχει τέσσερις μαύρες βούλες. Ζει όπου θέλει και τρώει φύλλα.
Ζωή
-
 
 
#
ΑΡΓΥΡΗ - ΛΑΙΜΟΥ Α1
+13
2015-05-27 12:44
Το έντομό μου λέγεται κόκκινη αράχνη. Έχει 7 πόδια. Τα φτερά είναι τετράγωνα και μέσα είναι κόκκινα για να νομίζουν πως είναι πασχαλίτσες.
Παναγιώτης
-
 
 
#
ΑΡΓΥΡΗ - ΛΑΙΜΟΥ Α1
+13
2015-05-27 12:47
Το έντομο μου το λένε σούπερ έντομο και έχει κεφάλι, μάτια, μύτη, στόμα και πόδια. Έχει φώτα, φτερά, ουρά και σώμα μακρόστενο.
Χριστόφορος
-
 
 
#
ΑΡΓΥΡΗ - ΛΑΙΜΟΥ Α1
+18
2015-05-27 12:51
Το έντομό μου έχει φτερά πεταλούδας και
σώμα σφίγγας και τέσσερα πόδια και τέσσερα χέρια. Έχει χνούδι αρκούδας και τρίχωμα από σκυλάκι. Έχει κεντρί και τρώει μυρμήγκια.
Ναταλία
-
 
 
#
ΑΡΓΥΡΗ - ΛΑΙΜΟΥ Α1
+16
2015-05-27 12:53
Το έντομό μου είναι πορτοκαλί και έχει μαύρες βούλες και κάτι κεραίες που το κάνουν αόρατο. Τα πόδια του είναι οχτώ . Το έντομό μου ζει στην
έρημο και είναι τριχωτό. Ονομάζεται αόρατο.
Μαρίζα
-
 
 
#
ΑΡΓΥΡΗ - ΛΑΙΜΟΥ Α1
+17
2015-05-27 12:55
Η Μέλισσα
Πρώτα το σόμα της έχει δύο χρώματα τα φτερά είναι στο πλάι και το κεφάλι είναι στο μπροστά μέρος και το κεντρί είναι στο πίσω μέρος.
Στέργιος
-
 
 
#
ΑΡΓΥΡΗ - ΛΑΙΜΟΥ Α1
+15
2015-05-27 12:58
Η διαμαντοπεταλού δα έχει φτερά από διαμάντια. Έχει κορμό που έχει δυο λαμπερά διαμάντια. Από πίσω έχει δύο διαμάντια που περιέχουν μαγεία για να πετάει.
Μαριάννα
-
 
 
#
ΑΡΓΥΡΗ - ΛΑΙΜΟΥ Α1
+15
2015-05-27 13:03
Το έντομό μου λέγεται Ζουζουνομέλισσα.
Η Ζουζουνομέλισα έχει ένα μεγάλο
Κεντρί. Έχει επίσης δυο μεγάλες κεραίες. Έχει ένα μεγάλο στρουμπουλό κεφάλι, ένα στόμα, δύο φτερά και δύο μικρά χέρια και δύο μάτια. Ζει στα δέντρα και τρώει φύλλα.
Αγγελική
-
 
 
#
ΑΡΓΥΡΗ - ΛΑΙΜΟΥ Α1
+15
2015-05-27 13:17
Το έντομό μου λέγεται Μαχαιροδαγκάνα και είναι δηλητιριώδες. Τσιμπάει με τις δαγκάνες του. Από τα πλάγιά του έχει ακτίνες λέιζερ. Από κάτω είναι μαύρο. Το χρώμα από πάνω είναι χρυσό και τα πόδια του είναι μπλε. Ο Μαχαιροδαγκάνας τρώει φύλλα και ζει στην Αυστρία.
Πάνος.
-
Το έντομό μου έχει κόκκινα φτερά και σχεδιασμένους κεραυνούς. Έχει μάτια λέιζερ, κεραυνούς για πόδια. Το σώμα αστράφτει σα μικρός ήλιος. Τρώει κρέας. Τα φτερά του είναι κόκκινα γιατί έχουν φωτιά. Ονομάζεται κεραυνοβόλο.
Στέλιος
-
 
 
#
ΑΡΓΥΡΗ - ΛΑΙΜΟΥ Α1
+14
2015-05-27 13:19
Το έντομό μου έχει δηλητηριώδη φτερά, κεφάλι, σώμα κεραίες και πόδια. Τα φτερα της εχουν 2 χρώματα και το κεφαλι της έχει κεραυνούς. Ονομάζεται δηλητηριώδης πεταλούδα.
Αλέξης
-
 
 
#
ΑΡΓΥΡΗ - ΛΑΙΜΟΥ Α1
+14
2015-05-27 13:22
Το έντομό μου είναι μπλε και έχει μπλε φτερά. Έχει μπλε ουρά και κίτρινο ράμφος. Έχει κάτι σαν φτερά μπλε να στηρίζει τα φτερά του. Ονομάζεται αετός αλλά το λες και μπλε ακρίδα.
Γιαννης
-
 
 
#
ΑΡΓΥΡΗ - ΛΑΙΜΟΥ Α1
+16
2015-05-27 13:24
Η Ζιζούλα είναι ένα έντομο που έχει φτερά σε σχήμα καρδιάς. Έχει δύο κεραίες και τέσσερα πόδια. Από κάτω έχει κεραυνούς που τη βοηθούν να πετάει.
Θάλεια
-
 
 
#
ΑΡΓΥΡΗ - ΛΑΙΜΟΥ Α1
+13
2015-05-27 13:26
Το έντομο μου το λένε blue. Έχει φτερό που βγάζει λέιζερ και από την άλλη είναι ηλεκτροφόρο . Έχει μια τεράστια ουρά και ένα τεράστιο κεφάλι. Κοντά στα μάτια έχει χτυπήσει. Τρώει φύλλα.
Ιάσονας
-
 
 
#
ΑΡΓΥΡΗ - ΛΑΙΜΟΥ Α1
+16
2015-05-27 13:28
Τα μέρη του Μαχαιρόδοντα είναι το κεφάλι με τα μάτια, το στόμα και τις κεραίες της. Το σώμα του είναι σκληρό στην πλάτη και μαλακό στην κοιλιά. Έχει 4 πόδια με αγκάθια. Τρέχει γρήγορα και πετάει. Ζει στους υπονόμους γι’ αυτό βρωμάει. Άμα σε τσιμπήσει κοκκινίζεις. Το χρώμα του είναι καστανό.
Άγγελος
-
 
 
#
ΦΙΛΙΠΠΟΣ
+20
2015-05-27 21:06
ΜΕΛΙΣΣΟΦΑΓΟΣ

Ο ΜΕΛΙΣΣΟΦΑΓΟΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΜΕΛΙΣΣΑ ΑΛΛΑ ΑΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΤΗΡΙΣΕΙΣ,ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 10 ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ. ΖΕΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕΝΤΡΑ (Π.Χ. ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ).ΓΕΝΝΑΕΙ ΤΑ ΑΥΓΑ ΤΟΥ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΠΑΝΩ ΣΕ ΞΕΡΑ ΦΥΛΛΑ. ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΚΥΝΔΙΝΟΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΖΩΑ. Α!ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΠΩΣ Ο ΜΕΛΙΣΣΟΦΑΓΟΣ ΤΡΩΕΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ! ΑΥΤΑ!
ΤΕΛΟΣ
 
 
#
Ιωάννα Ρ
+18
2015-05-28 10:41
Το έντομο μου το λένε "Φτερωτή".Είναι ένα μικρό και φτερωτό έντομο με 2 γαλάζιες κεραίες που φωσφορίζουν,6 πόδια και 4 φτερά.Ζει στον ουρανό και τρώει κομμάτια από σύννεφα.Κινδυνε ύει από τα μεγάλα και μικρά πουλιά.Για αυτό όποιος το βρει πρέπει να το φροντίζει καλά!
-
 
 
#
ΑΡΓΥΡΗ-ΛΑΙΜΟΥ Α1
+17
2015-05-28 12:23
Αυτό το έντομο λέγεται "Πεταλούδα". Έχει πολύχρωμα φτερά και έξι πόδια.Έχει σχέδια στα φτερά και δύο κεραίες.Έχει ένα ολόισιο σώμα ένα ολοστρόγγυλο κεφάλι με ματάκια και μυτούλα και αυτάκια. Έχει και ένα στοματάκι που είναι πολύ μικροσκοπικό και δε φαίνεται.
Μαρία
-
 
 
#
Απόστολος
+9
2015-05-28 18:20
Το έντομό μου έχει φτερά και το λένε βρωμοποδαρούσα. Βρωμάνε πολύ τα πόδια του και έχει ένα κεφάλι, ζεί στο δάσος και τρώει μικρά έντομα. Τα φτερά του έχουν χρώμα πορτοκαλί και όταν πετάει βγάζει έναν περίεργο ήχο. Αυτός ο ήχος μοιάζει με πέταγμα μύγας. Έχει δύο κεραίες και τα μάτια του είναι σαν κεφάλι καρφίτσας. Εχει μια ωραια μυτη και πολυ ομορφα αυτια. Ειναι ζαβολιαρικο και του αρεσει να τρωει ζαχαρη.
Απόστολος Μαύρος
-
 
 
#
tzouyvelos
+11
2015-05-29 12:04
το έντομο που θα σας περιγράψω το λένε οκαταρινεταμπελ ατσιτσίξ έχει πολύ άγρια όψη επίσης είναι το ποίο δημοφιλές έντομο γιατί σερφάρει ΣΤΟ Ιnternet και παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο από τον ronaldo, επίσης έχει ανακάλυψε καλά και κακά πράγματα τα καλά είναι το σύμπαν και τα αστέρια και τα κακά είναι το σχολείο και τα κορίτσια. Είναι πολύ περίεργο γιατί είναι τριχωτό και στης φλέβες του ρέει μπλε αίμα αντί για κόκκινο.Είναι μαύρο και έχει μια ροζ μοικάνα 100 πόδια και κέρατα . Κάθε φορά που τρώει κάνει κακά σε σχήμα ανθρώπου. Συνήθως μένει στο Παρίσι και τον φοβούνται όλοι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
 
 
#
Belissara
+12
2015-05-29 12:05
Πορτοκαλοκόκκιν ο
Το έντομο μου έχει πορτοκαλί και μακρόστενο σώμα και πάνω του πολλές και πυκνές κόκκινες τρίχες, είναι τόσο μεγάλο που μπορεί και μεταφέρει τα παιδιά πάνω στην πλάτη τους, τα πόδια τους είναι τεράστια και φυσικά είναι τριχωτά! Τα μάτια τους είναι μικροσκοπικά, αλλά βλέπουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον. Τα αυτιά τους είναι δίπλα ακριβώς στα μάτια τους. Μύτη δεν έχουν αλλά έχουν δύο μικρά ρουθούνια που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι αλλά μόνο με μικροσκόπιο. Τα πορτοκαλοκόκκιν α συνήθως τα βρίσκεις στις καλλιέργειες των καρότων. Το φαΐ τους είναι όλα τα μεγάλα και ζουμερά καρότα. Το βράδυ πηδάνε, με τα τεράστια πόδια τους, πάνω σε ένα μεγάλο δέντρο και κοιμούνται πάνω σε ένα φύλλο. Μόλις ξυπνάνε το πρωί, με το στόμα προβοσκίδα τους αρχίζουν να τραγουδάνε. Είναι πολύ σπαστικά!!! Τα πορτοκαλοκόκκιν α είναι είδος υπό εξαφάνιση, επειδή δεν αναγνωρίζονται εύκολα και σπάνια τα πορτοκαλοκόκκιν α ζευγαρώνουν. Τα θηλυκά πορτοκαλοκόκκιν α, αν καταφέρουν να ζευγαρώσουν, γεννάνε 10 με 15 αυγά τον μήνα. Τα πορτοκαλοκόκκιν α ζούνε για περίπου 1 χρόνο.
-
 
 
#
Μαρίζα Αρτινού
+14
2015-05-29 12:06
Η ΠΑΣΧΑΛΟΛΑΓΟΥΔΕΝ ΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΤΣΑ
Το έντομό μου είναι κάπως παράξενο...Έχει μικροσκοπικά μακρουλά αυτιά και φτερά πασχαλίτσας αλλά τα χρώματά τους δεν είναι σαν τα συνηθισμένα, κόκκινα με μαύρες βούλες.Είναι μοβ με γαλάζιες βούλες!Όπως καταλάβατε το όνομά του θα είναι παράξενο και μεγάλο...Το όνομά του είναι Πασχαλολαγουδέν ια Πασχαλίτσα.
Η Πασχαλολαγουδέν ια Πασχαλίτσα κοιμάται όλη μέρα στο κουκούλι της γιατί αυτή που είδα εγώ μάλλον ήταν η βασίλισσα.Δεν είναι πυγολαμπίδα αλλά στο σκοτάδι βγάζει φως.Αλλά όχι οποιοδήποτε χρώμα φως.Το φως του είναι πολύχρωμο σαν το ουράνιο τόξο!Τρώει αυγά και τα αγαπημένα της είναι τα κόκκινα πασχαλινά.Ζει για πέντε μήνες και όταν σε τσιμπάει δεν πονάς, απλά σου αφήνει κάτι σαν σφραγίδα με τη γλυκιά της φάτσα που κρατάει για λιγότερο από ένα μήνα.Τα πόδια της είναι λεπτά αλλά τριχωτά και το χρώμα τους είναι ή πορτοκαλί όταν έχει ζεστό καιρό και όταν έχει κρύο καιρό είναι μπλε ηλεκτρίκ.Το έντομο αυτό έχει πολλή πλάκα και πιστεύω πως είναι το πιο γλυκούλη και το πιο ακίνδυνο.
-
 
 
#
Άννα-Μαρία Χ.
+71
2015-05-29 12:07
Ένα υπερ-σπάνιο έντομο...ο ΜΠΑΛΟΝΟΣΠΑΝΙΟΣ
Το έντομο που θα σας παρουσιάσω είναι ύπερ-σπάνιο.
Μόνο εγώ το είχα δει, μια φορά σε ένα ερημωμένο νησί, μαζί με τη οικογένειά μου.Έψαξα και βρήκα πληροφορίες για αυτό το έντομο που είχα τόσο περιέργεια
να μάθω πως ονομάζεται.
Ονομάζεται...μπ αλονοσπάνιος!Εί ναι σαν ένα μπλε μπαλόνι με κόκκινες φωσφοριζέ βούλες που είναι έτοιμο να εκραγεί!Έχει όμορφα,γυαλιστε ρά,πασπαλισμένα με χρώμα φτερά,σαν της πεταλούδας.Τα καστανά μάτια του είναι τόσο γλυκά και μεγάλα που σου έρχεται να το αγκαλιάσεις!Στη ν πλάτη του έχει πράσινες τρίχες που μοιάζουν με αγκάθια ενός σκατζόχοιρου, ενώ όταν φοβάται βγάζει μπουρμπουλήθρες από το στόμα του.Έχει τέσσερα ζευγάρια πόδια,για να τρέχει πολύ γρήγορα και ένα πελώριο χρυσαφένιο κεντρί,σαν όπλο για να υπερασπίζεται τον εαυτό της από τα άλλα πιο επικίνδυνα έντομα.
Όμως μη σας ξεγελάει!Αυτό το έντομο παρόλο που ακούγεται γλυκό και χαριτωμένο είναι επιθετικό προς τους ανθρώπους.Έτσι και σε δαγκώσει θα αρχίσεις να μεταμορφώνεσαι εσύ σε μπαλονοσπάνιο!
Οπότε ΠΡΟΣΟΧΗ!Μείνε μακριά του!
Επίσης μια τελευταία πληροφορία!Οι μπαλονοσπάνιοι, αυτά τα υπερ-σπάνια έντομα,έχουν μια αδυναμία...φοβο ύνται τα λουλούδια.Όταν βρίσκονται κοντά σε αυτά τρελαίνονται!Αρ χίζουν να βγάζουν χρωματιστές μπουρμπουλήθρες και να ξεφουσκώνουν!
Ελπίζω να μη σας τρόμαξα!Όμως όλοι πρέπει να γνωρίζουμε την αλήθεια!
-
 
 
#
ioanna dimalexi
+16
2015-05-29 12:08
Το έντομο που θα σας περιγράψω δεν είναι πολύ μεγάλο είναι χοντρούλι στρουμπουλό τριχωτό και κυκλικό. Είναι ελαφρύ σαν φτερό και συχνά το παρασέρνει ο αέρας. Δεν μπορείς να το ξεχωρίσεις στα μέρει που έχει χιόνι επειδή όπως είναι στον αέρα χνουδωτό άσπρο σαν μία μικρή άσπρη τριχόμπαλα το περνάς για χιονοστιβάδα και βάζω στοίχημα ότι και εσείς θα το έχετε δει πολλές φορές να πετάει αλλά δεν θα το έχετε αναγνωρίσει. Επίσης ξέχασα να σας πω πως το έντομο αυτό δεν κάνει δυνατό βόμβο και έχει 2 μικρά μαύρα ματάκια. Έχει διάφανα φτερά σαν τον πάγο. Και ότι χρώματα ακουμπήσει το πρωί φωτίζει το βράδυ π.χ άμα ακουμπήσει 1 καρότο και ένα φύλο το βράδυ αναβοσβήνει με τα χρώματα αυτά. Αυτός είναι ο Σνούφι!!!
-
 
 
#
nick
+8
2015-05-29 12:10
To έντομό μου είναι το βαβουροέντομο. Το λένε έτσι γιατί αν σε τσιμπήσει σε πιάνει φαγούρα. Είναι πορτοκαλί με τριχωτά πόδια και μαύρες τρίχες στα πόδια ,μικροσκοπικά μάτια ,προβοσκίδα αντί για στόμα. Τρέφεται με καρπούς δέντρων και μικρότερα έντομα.Το συναντάς στα χωριά.Είναι νυκτόβιο έντομο.Το χειμώνα πέφτει σε χειμερία νάρκη. Συνήθως ζει στα δέντρα, στο έδαφος και σε αποθήκες.
-
 
 
#
Σοφία Γαμβρινού
+18
2015-05-29 12:16
Η ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΥΝΟΥΠΙ ΣΑ
Η σαραντακουνούπι σα είναι ένα έντομο επικίνδυνο για τους ανθρώπους και τα φυτά αλλά χρήσιμο για τα ζώα.Το χρώμα της είναι μπλε και πορτοκαλί,και επίσης έχει μια χνουδωτή γεμάτη οδοντόκρεμα ουρά.
Αλλά...γιατί είναι επικίνδυνο για τους ανθρώπους και τα φυτά;Επειδή όταν βλέπει έναν άνθρωπο νομίζει ότι είναι ένα θανατηφόρο πλάσμα που θέλει να την σκοτώσει,που πάνω-κάτω αυτό γίνεται.Όμως όταν τον βλέπει η σαραντακουνούπι σα απλά ανεβαίνει πάνω στο χέρι του και αμέσως πρήζεται και γίνεται μπλε και πορτοκαλί όμως με τα φυτά γίνεται κάτι πιο διαφορετικό είναι...το γεύμα του.Μετά από λίγη παραμόρφωση βέβαια.
Το φυτό πρώτα το επεξεργάζεται λίγο και μετά ανεβαίνει πάνω του δίνει μια τσιμπιά με τα εύθραυστα ποδαράκια του και γίνεται κι αυτό μπλε και πορτοκαλί αλλά το φυτό παίρνει και γεύση βατόμουρο και πορτοκάλι.Η ούρα χρησιμεύει στα ζώα μπαίνει μέσα στο στόμα τους και τους πλένει τα δόντια.
Πιστέψτε με την έχω δει κι εγώ γιατί όταν τρώω παστίτσιο ,έρχεται και μου μασουλάει τον κιμά.Αυτό είναι το έντομο μου!
-
 
 
#
Μελιχά
+13
2015-05-29 12:16
Η πεταλουδοαράχνη είναι κάποιο ζώο που είναι στρογγυλό είναι πολύ μικρό σαν την παλάμη τον μωρών με μακριές λαβίδες με κίτρινα μάτια και άσπρο σώμα. Έχει δύο μοβ φτερά που βράδυ βγάζει μία κόκκινη φωτεινή λάμψη.Του αρέσει να πηδάει από κλαδί και να γνωρίζει άλλα περίεργα έντομα.Επίσης του αρέσει να σκάβει στο χώμα και να κολυμπάει σε λίμνες. Όμως δεν πνίγεται όπως τα συνηθισμένα έντομα. Τρώει νέκταρ των λουλουδιών και άλλα φυτά το χόμπι του είναι να πετάει στον ουρανό να κάθεται στα σύννεφα και στα λιβάδια φοβάται τις τίγρις τα λιοντάρια και τους σκύλους. Όταν είναι χαρούμενο γίνεται μπλε. Όταν είναι στενοχωρημένο γίνεται ροζ. Όταν είναι θυμωμένο γίνεται πορτοκαλί. Αν σε τσιμπήσει γίνεσαι όλος μαύρος, λιλά και γαλάζιος!
-
 
 
#
elena wraiopoulou
+12
2015-05-29 12:20
Το δικό μου έντομο είναι τόσο μικροσκοπικό που για να το δεις πρέπει να έχεις μεγεθυντικό φακό .Αυτό το έντομο είναι ο χλατσαμπούρδας . Ο χλατσαμπούρδας έχει ένα κεφαλάκι σαν καρφίτσα ,πολλές και μικρές τριχούλες. στο κεφαλάκι του έχει δύο κεραίες η μια είναι πολύ μεγάλη ψηλή και ίσια και η άλλη είναι κοντούλα και στριφογυριστή . Έχει έξι ανάλαφρα ροζ ποδαράκια, δύο μικρούτσικα φτερά και δύο τεράστια μάτια που αν τα κοιτάξεις καλά θα δεις μέσα τους τις μπλε φλέβες του. Όμως μερικοί χλατσαμπούρδιδε ς είναι τυφλοί.
Το χαρακτηριστικό του χλατσαμπούρδα που με τρελαίνει είναι ότι κάθε μήνα οι τρίχουλες του αλλάζουν χρώμα . Για παράδειγμα τον Ιανουάριο γίνεται σκούρο μπλε,τον Σεπτέμβριο πορτοκαλί και τον Ιούλιο άσπρο με κόκκινες και μαύρες βούλες[για αυτό πολλοί τον μπερδεύουνε με πασχαλίτσα]Ένα αρνητικό του χατσαμπούρδα είναι ότι αν τον πλησιάσεις πολύ θα ανέβει πάνω σου και θα σε γαργαλίσει .Γι'αυτό ΠΡΌΣΕΧΕ!Τώρα θα σας πω το κρυφό όνειρο του χλατσαμπούρδα είναι να γίνει chef!ο χλατσαμπούρδας είναι το καλύτερο έντομο στον κόσμο!
-
 
 
#
Μαρίζα Τσακαρέστου
+15
2015-05-29 12:33
Το έντομό μου έχει το μέγεθος του νυχιού μου.Είναι στρογγυλό και τριχωτό Το τρίχωμά του είναι πολύ φουντωτό σε χρώμα μωβ.Τα μικροσκοπικά του χεράκια και ποδαράκια ίσα που φαίνονται μέσα από το τρίχωμά του.Μοιάζουν με διάφανα. Επίσης το έντομό μου έχει δύο μικρά φτερά που φωτοβολούν και έχουν το χρώμα του ουρανού όταν έχει τα κέφια του.Έχει δύο μεγάλα μελί μάτια . Δεν έχει κεραίες όπως τα άλλα έντομα όμως έχει τέσσερα κοντά ροζ ποδαράκια που τρέχουν με ταχύτητα φωτός.Το πρωί κάθεται στα κλαδιά των δέντρων και φτερνίζεται μέχρι να έρθει το βράδυ.Όμως το βραδύ έχει άλλη δουλειά,πηδάει στο διπλανό κλαδί από αυτό αυτό που φτερνιζόταν και αρχίζει να χασκογελάει.Ότα ν όμως το ρολόι σημάνει μεσάνυχτα σταματάει το γέλιο και αρχίζει το κλάμα.Το επόμενο πρωί πριν αρχίσει το φτέρνισμα τρώει την αγαπημένη του λιχουδιά παπαρούνες ογκρατέν.Δεν υπάρχουν πολλοί από το είδος τους γιατί σπάνια ένας χνουδόμπαλας ζευγαρώνει με έναν άλλο. Επίσης αλλάζει πολύ εύκολα διαθέσεις. Εάν το τρίχωμά του είναι φουντωτό σημαίνει πως είναι θυμωμένο.Εάν το τρίχωμά του είναι κατσαρό σημαίνει πως είναι χαρούμενο , αλλά και πάλι καλύτερα να μην το αγγίξεις γιατί δαγκώνει.
-
 
 
#
Άρτεμις Δ.
+15
2015-05-29 12:49
Το εντομο που θα σας περιγράψω είναι ένας μικρός σούπερ ήρωας.Τι ενοώ όταν λέω σούπερ ήρωας?Για παράδιγμα μία φορά είχε σώσει ένα έντομο απο μία μεταλλική μπάλα που πήγε να πέσει στο καιφάλι του.Τα βράδια συνήθος σόζει κουνούπια που έχουν παραπηεί
εκτός από αυτό έχει κάτι ειδικά σχεδιασμένες διάφανες βούλες στην πάτη του για να μπορεί να γίνει ντίσκο μπάλα!!!
Είναι ολοστρόγκιλο και χνουδοτό Έχει 4 πόδια.είναι άσπρο με 4 κερέες, μπορεί να γείνει και διάφανο .Το αγαπημένο του φαγητό είναι η χωριάτικη σαλάτα.Το όνομα αυτού του φανταστικού εντόμου είναι ΝΤΙΣΚΟΜΠΑΛΊΞ!!!
Επείσεις να ξέρεις οτι αν συναντίσεις πουθενα ενα με 2 κίτρινες αντάυγιες στο μπροστά αριστερό πόδι και με 9 κόκκινες στο πίσω δεξί θα είσαι τυχερός για την επόμενη εβδομάδα,ενώ αν δεις ένα με 2 ρόζ στο πίσω αριστερό και έξι σομόν αντάυγες μπροστά νύχι του δεξιού ποδιόυ να ξέρεις πως θα είσαι άτυχος για την την υπόλυπη μέρα είναι μικροσκοπικό και δύσκολο να το φυλακίσεις. Τωρα θα με ρωτήσεις πώς να το πιάσεις ,έτσι?Ιδού η απάντηση πρέπει να αρχίσεις να κάνεις φούσκες από της 1 ώρα και ένα δευτερόλεπτο και να συνεχίσεις ακόμα για 23 ώρες και 57 δευτερόλεπτα!
Εγώ, μην νομίζετε δεν έκανα όλη αυτή την διαδικασία απλά έπεσε πάνω στα χέρια μου και μου τα είπε όλα αυτά που σας λέω .Επίσεις αν το πιάσεις έλα πέστο μου.
Υ.Σ.αν δισκολεύεσε να καταλάβεις πόσες ανταύγες έχει σε κάθε πόδι ή πάρτε μεγενθιντικό φακό ή φωνάξτε με
-
 
 
#
Νεφέλη Μουλούκου
+12
2015-05-29 18:47
κατακουζινάς
Είναι ένα έντομο πολύ χοντρό και γλυκούτσικο! (Μακάρι να είχα ένα για κατικοίδιο αλλά είναι πολύ μικρό και θα το έχανα και όλοι ξέρουν τι σημένει αυτό: φωνές από τη μαμά.)Ζει στην αφρική και τρώει δέντρα μπαουμάπ! Για να ξέρεται είναι vegan(για όσους δεν ξέρουν αυτό σημένει χορτοφάγος)Το χρώμα του είναι ροζ με κίτρινες, κόκκινες, μπλε, μοβ και άπρες βούλες. Είναι τέλειο!Το μόνο σπαστικό είναι το βουιτό του κάνει σαν 10 μίξερ μαζί να ανακαταταίβουν πέτρες και αυτό σινδεδεμένο με 21 ηχεία που βρίσκονται μέσα στο αυτί σου! Κατά τα άλλα είναι τέλειο!
Νεφέλη Μ.
-
 
 
#
Μαριαννα χατζέλη
+9
2015-05-29 19:19
Το έντομο μου λέγεται κεραυνολιβελούλ α. Τα πόδια του ει ναι φτιαγμένα από ξύλο δέντρου, όταν φοβάται για να πολεμήσει τους εχθρούς του πετάει κεραυνούς από τις κεραίες του. Το σώμα του είναι φτιαγμένο από μέταλλο.
-
 
 
#
Φοίβη Τσέκερη
+8
2015-05-29 20:49
Το έντομο μου το λένε Δρακουλοσπάστη και το λένε έτσι επειδή έχει δύο δόντια δράκουλα και σπάει τους κορμους των δέντρον για να τους φάει. Έχει δύο ιλεκτρικές και πράςινες κεράιες δύο τεράστια μπλέ φτερά ένα κίτρινο κεφάλι ένα μώβ σόμα και πίνει μέλι και ζει στα ποτάμια.
-
 
 
#
Νεφέλη Μουλούκου
+10
2015-05-30 09:32
Το έντομο Κραμπαρίτης
Μια μέρα (δεν θυμάμαι που και πότε) είδα ένα έντομο που κανείς δεν έχει ξανααντικρίσει! Ήταν ανάμιξη από: μέλισσα(επειδή κουβαλάει γύρη για να τρώνε τα αυγά της),πέταλούδα( λώγο των φτερών της που ήταν πασπαλισμένα με χρώμα), κότας (γιατί κλοσούσε τα αυγά της), κάμπιας(διότι είναι μπκρόστενη)και χαμελέωντα (γιτί κρύβεται πολύ καλά! Τη μελετούσα 1 ολόκληρη μέρα δεν αστιεύομαι! Το σώμα της δεν ξεπερνούσε τα 2 εκατοστά και το χρώμα του ήταν μαύρο με μοβ, μπλε,κιτρινές και κόκκινες βούλες! Το κεφέλι της ήταν περίπου 8 χιλιοστά και το χρώμα του ήταν ένα ελαφρός πράσινο χρώμα! Τα φτερά του κάθε εντόμου ήταν διαφορετικά σε μέγεθος και σχήμα. Πάνω στο κεφάλι έχει 2 μακριές καιρές, 2 γουρλοτά μάτια, ένα τεράστιο στόμα για να τρώει και μια μεγάλη μύτη για να μυρίζει τον κύνδινο. Το φαγητό της είναι γύρη και το κέλιφος του αυγών της. Κάθε μήνα γεννάει 2 αυγά. Είναι ίδος υπό εξαφάνιση διότι τα αυγα είναι εύθραυτα και πολύ νόστιμα που τα τρώνε τα έντομα και τα ζώα του δάσους. Το χρώμα του αυγού είναι απαλό καφέ. Κάνει και έναν ήχο μπλουμ!Ζει στην Ελλάδα, στην Πελλοπόνησο! Κάνει και ένα ήχο σαν τη μύγα αλλά πιο δυνατά! Το ονόμασα Κραμπαρίτη!
-
 
 
#
Λουίζα Ολέκο
+5
2015-05-31 17:49
Ο ΓΟΥΡΛOΜΑΤΗΣ
Ο Γουρλομάτης είναι ένα μικροσκοπικό ζωύφιο. Ζει από την άνοιξη έως το χειμώνα δίπλα σε λίμνες. Το όνομά του το πήρε από τα γουρλωτά του ματάκια.
Κύρια χαρακτηριστικά του είναι πως μπορεί να βλέπει τη νύχτα για να κυνηγάει πιο εύκολα. Επίσης, σημαντικές είναι και οι κεραίες του, γιατί με αυτές μπορεί να επικοινωνεί με το είδος του. Το στόμα του, επειδή είναι αρκετά μεγάλο ώστε να μπορεί να μασουλάει μεγάλα γεύματα. Και τέλος, τα πόδια του, διότι έχουν μικροσκοπικά ελατηριάκια με τα οποία μπορεί να αναπηδάει έως 6 εκατοστά.
Το χρώμα του ποικίλει ανάλογα με το περιβάλλον που βρίσκεται. Είναι 2.5 εκατοστά σε μέγεθος.
Οι συνήθειές του είναι : να κυνηγάει το βράδυ και να ξεκουράζεται το πρωί. Μία άλλη συνήθειά του είναι να τριτριρίζει όταν έχει διάθεση. Όταν είναι κουρασμένο αντί να τριτριρίζει ζουζουνίζει. Επίσης, επειδή είναι πολύ ελαφρύ μπορεί να επιπλέει και να κολυμπάει στο νερό. Το πιο αξιοπερίεργο χαρακτηριστικό του είναι πως τα αυγά του είναι κατακόκκινα. Τρέφεται με μικρά κουνούπια και διάφορα χορταράκια.
Το συμπαθώ γιατί είναι γλυκό έντομο και τρώει τα κουνούπια που τα απεχθάνομαι. Ο χειρότερος εχθρός του είναι τα βατράχια και τα φίδια.
Προσοχή! Αν πάτε δίπλα σε λίμνες μπορεί να σας ξεγελάσει το χρώμα του αλλά θα σας τον μαρτυρήσουν σίγουρα τα γουρλωτά ματάκια του.
-
 
 
#
ΜΑΡΚΕΛΛΑ
+6
2015-06-01 19:26
το εντομό μου ονομάζεται μελισσοπεταλούδ α!
τρώει ξύλα με καρφιά, και πίνει βαλτόνερο πηχτό που βρωμάει. Είναι κίτρινο με μαύρες ρίγες και μπλε φτερά. Έχει τετράγωνο κεφάλι με μεγάλα μάτια και δυο κεραίες σαν σαλιγκάρια... Τρέχει σαν ακρίδα και κλέβει 10ευρα από πορτοφόλια! Χοροπηδάει συνέχεια και ταυτόχρονα τρώει φύλλα. (ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΑ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ ΣΑΣ!!)
-
 
 
#
Κωνσταντίνος Χατζούδης
+6
2015-06-02 10:25
Ο διάβολος της Ερήμου

Αυτό το επικίνδυνο έντομο ζει στις τρύπες της Ερήμου και φτάνει το 1 μέτρο.
Όταν μπαίνει στις τρύπες φωσφορίζει,αλλά όταν είναι έξω από το χώμα είναι
μαύρο.Έχει όμορφα κόκκινα φτερά μπλε κεραίες,η ουρά του έχει δηλητήριο και
πολλά σχέδια για να κάνει καμουφλάζ.Τα 8 μακριά του πόδια του επιτρέπουν
να τρέχει πολύ γρήγορα κάτω απ'το χώμα.Όμως αυτά τα πόδια έχουν πολλά
ωραία σχέδια όπως και οι δαγκάνες,που έχει για να σκοτώνει τις κόμπρες.
Έκτορας-Ματθαίο ς-Σπύρος
 
 
#
AΡΓΥΡΗ-ΛΑΙΜΟΥ Γ1
+12
2015-06-02 10:27
Ο διάβολος της Ερήμου
Αυτό το επικίνδυνο έντομο ζει στις τρύπες της Ερήμου και φτάνει το 1 μέτρο.
Όταν μπαίνει στις τρύπες φωσφορίζει,αλλά όταν είναι έξω από το χώμα είναι
μαύρο.Έχει όμορφα κόκκινα φτερά μπλε κεραίες,η ουρά του έχει δηλητήριο και
πολλά σχέδια για να κάνει καμουφλάζ.Τα 8 μακριά του πόδια του επιτρέπουν
να τρέχει πολύ γρήγορα κάτω απ'το χώμα.Όμως αυτά τα πόδια έχουν πολλά
ωραία σχέδια όπως και οι δαγκάνες,που έχει για να σκοτώνει τις κόμπρες.
Έκτορας-Ματθαίος-Σπύρος
-
 
 
#
ΑΡΓΥΡΗ-ΛΑΙΜΟΥ Γ΄1
+9
2015-06-02 10:30
Η Σαραντόμυγα
Το ζουζούνι μου είναι η Σαραντόμυγα. Το ζώο αυτό γεννάει 5 αυγά το μήνα.
Επίσης το ζουζούνι μου έρχεται από την Νέα Ζηλανδία. Το ζουζούνι μου το έχω σε ενυδρείο και όταν φοβάται φωσφορίζει και αλλάζει χρώματα. Το βράδυ φωτίζει σαν πυγολαμπίδα. Αυτό το ζουζούνι το βρήκα στην Γαλλία όταν είχα πάει διακοπές,μάλλον είχε πάει κι αυτό.Μπορεί να το δείτε στη Σύρο ή στην Κίνα. Α!ξέχασα να σας πω ότι αυτό το ζώο μπορεί να κάνει μαγικά και είμαι πολύ τυχερή που το έχω. Μακάρι να το είχατε κι εσείς.
Σαββίνα
-
 
 
#
AΡΓΥΡΗ-ΛΑΙΜΟΥ Γ1
+8
2015-06-02 10:31
Η Πασχαλίτσα - Πεταλούδα είναι μία πεταλούδα με μαύρο σώμα, κεραίες και
πόδια. Έχει κόκκινα φτερά με μαύρες βούλες. Κάνει αυγά αλλά δεν
ζουζουνίζει.Ζει σε ακατοίκητα νησιά με κρυστάλλινα νερά και χρυσαφένια
άμμο.Τρώει φλούδες μπανανιάς και τσόφλια καρύδας.Κάνει παρέα με
πασχαλίτσες και πεταλούδες και της αρέσει να ανακαλύπτει νέα μέρη για
να μείνει.
Στέλλα
-
 
 
#
AΡΓΥΡΗ- ΛΑΙΜΟΥ Γ1
+8
2015-06-02 10:33
Είναι όμορφο, χρωματιστό, φωτεινό και λαμπερό.Την λένε "Μόντια" και ρουφάει ότι βρει.Είναι σπάνιο,ζουμπουρ λούδικο και γλυκό. Τα φτερά του είναι σαν πέταλα λουλουδιού και έχει, μεγάλα, μάτια που δεν κλείνουν ποτέ.Επίσης έχει τέσσερα πόδια,που τα δύο μπροστινά βγάζουν γλίτσα.Πετάει ζουζουνίζοντας και λέει συνέχεια "Μαντού,μαντού" .Είναι τριχωτό και όταν το βλέπεις νομίζεις ότι είναι φύλλο.Συνήθως πετάει με τους γονείς του οι οποίοι είναι γιγάντιοι, αλλά εκείνοι έχουν προβοσκίδα.Εκεί νους δεν τους είδαμε με τα μάτια μας.Εμείς έχουμε δει μόνο τη Μόντια.Μάλιστα στο σκοτάδι φωτίζει και λαμπυρίζει.Την πρώτη φορά που την είδαμε...Πάθαμε σοκ,κοκαλώσαμε, μαγευτήκαμε, πάθαμε κοκομπλόκ και τα λοιπά.Αλλά άξιζε ο κόπος.
Aγγελίνα-Μελίνα
-
 
 
#
ΑΡΓΥΡΗ-ΛΑΙΜΟΥ Γ1
+5
2015-06-02 10:36
Το δημιούργημά μου είναι .Το βράδυ λάμπει κι έχει βούλες,το μεσημέρι είναι πορτοκαλί,το πρωί έχει μπλε και ασημένιες ρίγες και το απόγευμα είναι χρυσή.Το σώμα της είναι τριχωτό και χοντρό,οι κεραίες
της ψιλές το ίδιο και τα έξι της πόδια.Φοβάται την φωτιά,γεννιέται το καλοκαίρι,φτιάχ νει τη φωλιά της στα δέντρα και είναι ντροπαλή και περίεργη.
Μάριος
-
 
 
#
AΡΓΥΡΗ-ΛΑΙΜΟΥ Γ1
+38
2015-06-02 10:43
Τρελοζούζουνο
Το τρελοζουζουνο είναι πράσινο.Έχει στριφογυριστές κεραίες με δύο κίτρινα αστεράκια,μάτια σαν της μύγας και ένα μικρό,γλυκό χαμόγελο με μια μικρή γλωσσίτσα συνέχεια απ'έξω.Δεν είναι τριχωτό. Δεν έχει φτερά και
πηδάει πάνω κάτω σαν την ακρίδα με τα μεσαία ποδαράκια του.Το σώμα του είναι λίγο σαν πατάτα.Το βράδυ φωσφορίζει. Τέλεια!

Ελισάβετ Μπρακατσούλα
-
 
 
#
ΑΡΓΥΡΗ- ΛΑΙΜΟΥ Γ1
+6
2015-06-02 10:46
Η Πενηνταποδαρούσ α έχει κόκκινο και πορτοκαλί κέλυφος. Το σώμα της είναι γαλάζιο και ροζ.Πάνω στο κεφάλι της έχει δύο μυτερές κεραίες που της επιτρέπουν να βλέπει στο σκοτάδι δηλαδή είναι φωσφορούχες.Ότα ν κινδυνεύει φοβάται και πετάει δηλητήριο για να τρομάξει τον εχθρό της.Επίσης αυτό το είδος είναι απειλούμενο.Η πενηνταποδαρούσ α κάνει παρέα με τα σκαθάρια.Επίσης είναι ξαδερφάκι με τα μαμούνια.
Μαριάννα
-
 
 
#
ΑΡΓΥΡΗ-ΛΑΙΜΟΥ Γ1
+39
2015-06-02 10:47
Λίτσα η φωτίτσα
Η Λίτσα είναι μια πασχαλίτσα που μένει σε ένα νούφαρο. Εκεί έχει ότι χρειάζεται,όπως ένα κρεβάτι, έναν καναπέ, μια κουζίνα, ένα μπάνιο. Επίσης έχει πολλά παιχνίδια και ότι χρειάζεται για να μαγειρεύει και να κοιμάται.
Αυτό το ζουζούνι είναι κίτρινο και στο σκοτάδι αλλάζει χρώμα. Το σώμα της είναι κίτρινο με μαύρο ενώ οι βούλες της είναι γαλαζοπράσινες και στο σκοτάδι γίνονται χρυσές. Τα φτερά του είναι επίσης γαλαζοπράσινα με πορτοκαλί και έχει μεγάλα δάχτυλα και μάτια. Όταν φοβάται οι κεραίες της βγάζουν δηλητήριο.Αυτό το ζουζούνι το γνωρίσαμε στο μαγικό κόσμο της φαντασίας μας.
Σοφιάννα-Στεφανία
-
 
 
#
ΑΡΓΥΡΗ-ΛΑΙΜΟΥ Γ1
+15
2015-06-02 10:49
Γεια είμαι ο Τόμπλο ο εξερευνητής.Έχω κίτρινα μάτια και το σώμα μου είναι χρωματιστό . Μ'αρέσουν τα λουλούδια και παίζω στα σύννεφα. Όταν φοβάμαι βγάζω χρυσόσκονη και γίνομαι τριχωτή μπάλα. Το αγαπημένο μου φαγητό είναι η καραμέλα με γεύση φράουλα και το μέλι . Μισώ το μαύρο και λατρεύω το ουράνιο τόξο. Επίσης έχω μια μικρή ευαίσθητη μυτούλα. Τα φτερά μου είναι μεγάλα και έτσι μου δίνουν τη δυνατότητα να πάω πιο ψηλά. Γεια! κι αν μια μέρα με δείτε, πείτε μου ένα γεια!
Ισμήνη
-
 
 
#
ΑΡΓΥΡΗ-ΛΑΙΜΟΥ Γ1
+5
2015-06-02 11:02
Γεια σας είμαι η Τέτη τον του, το εντομάκι που εμφανίζεται από εκλεκτές σταγόνες βροχής.
Συνήθως εμφανίζομαι όταν αυτές οι εκλεκτές σταγόνες πέφτουν σε φύλλα δέντρων.
Τα φύλλα σίγα-σίγα τυλίγονται γύρω μου και σχηματίζουν ένα κουκούλι και γίνεται αυγό
Όταν μου ακουμπάνε τη μύτη συνήθως φτερνίζομαι κι εάν είστε άτυχοι σας κάνω μπλε.
Το βράδυ φωσφορίζω κι αγαπώ τα παιδιά.
Είμαι άσπρη με κίτρινες κεραίες,έχω κεφάλι στρογγυλό όπως και το σώμα μου.
Δεν έχω στόμα μα τρώω από τις κεραίες μου
Έχω φτερά πεταλούδας και είμαι χνουδωτή σαν λούτρινο ζωάκι, πετάω και αλλάζω χρώματα!!!
Ελισάβετ Κονδύλη
-
 
 
#
ΑΡΓΥΡΗ-ΛΑΙΜΟΥ Γ1
+8
2015-06-02 11:02
Ο Νίνης είναι πολύ χνουδωτός και η αδυναμία του είναι ο ύπνος. Κάνει πολλά ταξίδια , αγαπάει τα παιδιά και πετάει . Έχει ένα ειδικό σακίδιο με τα αγαπημένα του πράγματα επίσης έχει και χνουδωτές κεραίες . Όταν πηγαίνει κάτω στην γη για να μην τον χτυπήσουν έχει την σούπερ γλυκύτατη δύναμη.
Ίρις
-
 
 
#
Φισταρα
+5
2015-06-02 14:43
Η Φίσταρα είναι ένα πλάσμα της ερήμου.
Το δέρμα του είναι λεπτό και μαλακό.
Έχει μια μακριά γλώσσα,για να ρουφάει το αίμα των άλλων μικρών εντόμων. Το μήκος του φτάνει μέχρι τα 8 εκ. . Είναι τη μέρα άσπρο και τα μεσάνυχτα γίνεται πράσινο σαν τα χόρτα.
Επειδή τα μεγαλύτερα έντομα μπορούν να τον φάνε,καμουφλάρε ται το βράδυ στα χόρτα.
Ελπίζουμε να σας άρεσε το έντομο μας και αν σας άρεσε να μας ψηφίσετε.
Γιάννης Χ. και Κυβέλη Μ.
Παιδική βιβλιοθήκη Καραμπουρνάκι.
-
 
 
#
βασιλικη5
+3
2015-06-02 15:09
ΤΟ ΕΝΤΟΜΟ ΜΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΖΟΥΖΟΥΝΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΑ ΤΡΩΕΙ ΦΥΛΛΑ ΑΠΟ ΤΡΥΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΑΝ ΣΕ ΤΣΙΜΠΙΣΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΡΙΣΕΙΣ 10 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ 10 ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΧΡΟΜΑ ΤΟ ΣΌΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΒ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΟΖ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΛΥ ΩΡΑΙΟ ΖΟΥΖΟΥΝΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΧΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΕΝΑ ΒΑΖΩ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ
-
 
 
#
ΑΓΟΡΙΑ Γ΄2 ΕΜΑΛ
+7
2015-06-02 15:49
ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟΣ
ΤΟ ΕΝΤΟΜΟ ΜΑΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ''ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟΣ' '.ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΑΛΛΑ ΠΑΧΟΥΛΟ,ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΦΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΑΤΙΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΛΑΧΑΝΙ ΚΕΡΑΙΕΣ.ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΟΛΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΚΑΙ ΑΜΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ ΜΕ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΘΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ.ΖΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΡΕΦΕΤΑΙ ΜΕ ΜΥΓΕΣ,ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,ΓΙ'ΑΥ ΤΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟ!ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΟΧΘΗΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ!ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΕΝΤΟΜΟ ΜΑΣ!!!
-
 
 
#
Μ.Ε.Α.Α.Ν.Γ2
+127
2015-06-02 21:26
Ο Λαμπεροφάγος είναι χνουδωτός και επειδή τρώει λάμψη είναι φωτεινός. Επίσης είναι πορτοκαλί με πράσινες βούλες και έχει κόκκινα φτερά. Είναι μικρόσωμος και έχει τεράστιο κεφάλι. Έχει μικρά πόδια και μπλε κεραίες. Τα μάτια του είναι κίτρινα. Ζει στο νερό και χωρίς αυτό δεν μπορεί να ζήσει. Επίσης αντί για κεντρί έχει κυκλικό αποθηκευτικό για το δηλητήριο του! Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι ότι έχει μια μεγάλη ουρά σκίουρου!!! Ο εχθρός του είναι τα πλάσματα που ζουν στη στεριά, όπως: ο άνθρωπος και τα ζώα!
-
 
 
#
22ο Δ.Σ Αθηνών, Γ΄
+6
2015-06-03 14:58
Η τρίτη τάξη ανακάλυψε ένα νέο είδος εντόμου. Το βρήκαμε τυχαία στο σχολείο μας. Το ονομάσαμε Κύκοζ. Το Κύκοζ μοιάζει σαν μέλισσα και έχει 8 πόδια. Είναι μικρό και έχει 4 φτερά. Είναι πολύχρωμο, αλλά όταν πλησιάζει στους εχθρούς του γίνεται αόρατο.
Ζει σε ζεστές περιοχές, μπορεί να πετάξει, αλλά και να περπατάει κάτω απ΄το χώμα. Του αρέσει επίσης να τρώει τυρί. όμως εκτός από το στομάχι του, ταΐζει και τον εγκέφαλό του με γνώσεις, τις οποίες βρίσκει από τα παιδιά. Γι΄αυτό είναι πολύ έξυπνο.
Το Κύκοζ γεννιέται στη φύση. Η μαμά αφήνει τα αυγά της σε βουνά, σε σπηλιές ή ακόμα και μέσα σε λίμνες. Όταν τα παιδιά μεγαλώσουν, πηγαίνουν στα σχολεία των ανθρώπων και βοηθάνε τα παιδιά. Εμείς το βρήκαμε κάτω από τις σκάλες του σχολείου μας.
Μερικές φορές έρχεται στην τάξη μας και κάθεται πάνω στα κεφάλια μας για να μας βοηθάει. Είχε κάτσει στο κεφάλι του Μαξ την ώρα της ιστορίας και του έλεγε ότι όλοι οι βασιλιάδες της Κρήτης λέγονταν Μίνωες για πολλούς αιώνες.
"Μια μέρα ήρθε στο κεφάλι μου και μου είπε τα μαθήματα", περιγράφει η Ναόμι.
"Μου θύμισε τους κανόνες της τάξης μας", λέει η Τιμήρα
Μια μέρα έκατσε στο κεφάλι της Μαρίας και τη βοήθησε στη γλώσσα.
"Πήγε στο κεφάλι μου και μου είπε τη μελέτη", λέει ο Γρηγόρης.
"Ήρθε στον ώμο μου και μου είπε ένα μυστικό", εκμυστηρεύτηκε η Γκέρσα.
Το Κύκοζ είναι πολύ καλό για τους ανθρώπους. Όμως τους κακούς ανθρώπους τους δαγκώνει..., αλλά όχι για κακό. Το δάγκωμά του έχει ένα μαγικό υγρό που τους δίνει λίγη εξυπνάδα και καλοσύνη.
Το ζουζούνισμα που κάνει μοιάζει με τραγούδι. Το όνομά του σημαίνει
Κ αλό
Υ πέροχο
Κ ολλήτό
Ο μορφο
Ζ ουζούνι
-
 
 
#
Τζόσεφ Έρχε, ΣΤ΄
+4
2015-06-03 16:04
Είναι ένα φυτό. Το ύψος του είναι 6 εκατοστά. Είναι σαν ένα έντομο που θα ήθελες να μιλάει σε όλες τις γλώσσες. Παρόλο που είναι ένα μικρό ζωάκι, έχει μια υπερδύναμη που όταν του ή την στέλνεις, σου φέρνει ό,τι θες. Πίνει πορτοκαλάδες και κάθε χρόνο πίνει πολύ λίγο νερό, γιατί με το νερό μεγαλώνει και επίσης τρώει ψωμί.
-
 
 
#
Ανίσα Γκολέμι, ΣΤ΄
+5
2015-06-03 16:09
Γεια σας, ονομάζομαι Άννα και είμαι μια Πεταλουδιτηλεόρ αση που έχω όλα τα κανάλια για μικρούς και μεγάλους. Εγώ και η μητέρα μου μένουμε στα δέντρα και σε φωλιές, αλλά και σε τρύπες. Όταν τρώμε, λέμε πάντα την προσευχή μας. Έχω πολλούς φίλους και φίλες. Είμαστε 100 χρονών και πετάμε με τα ωραία μας φτερά πάνω στον ουρανό!
-
 
 
#
ΝΙΚΟΛΑΣ ΤΣ.
+11
2015-06-03 16:14
ΤΟ ΕΝΤΟΜΟ ΜΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΕΝΤΟΜΟ .ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΠΑΧΟΥΛΟ ΣΩΜΑ,ΜΕ ΜΠΡΔΕΥΤΗΚΕΣ ΧΡΥΣΕΣ ΒΟΥΛΕΣ.ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΦΩΣ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΦΤΕΡΩΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΔΕΞΙΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΙΣΩ,ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΚΑΙ ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΚΑΙ ΛΕΠΤΑ ΔΥΝΑΤΑ,ΓΙ'ΑΥΤΟ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ.ΑΝΑΜΕΣΑ ΑΠ'ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΕΝΤΡΙ ΠΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΧΥΜΟ ΠΟΥ ΤΡΦΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ.ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΧΥΜΟΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΡΕΧΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΑΝΙΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙΤΡΟΦΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΧΥΜΟΣ ΤΗΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΥΠΝΟ ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΟ.ΖΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΒΟΡΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΚΑΙ ΣΘΝΗΘΩΣ ΤΡΕΦΕΤΑΙ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΒΑΤΡΑΧΩΝ,ΜΕΓΑΛΑ ΦΥΛΛΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΦΥΤΑ ΟΠΩΣ ΠΑΣΙΦΛΩΡΑ.ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΣΟΥΠΕΡ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΟΡΑΤΗ,ΝΑ ΣΥΚΩΣΕΙ ΒΑΡΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΤΟΝΟ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ ΛΕΙΖΕΡ ΑΠ'ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΠΑΝΠΑΝΠΑΝΠΑΝΓΡΗ ΓΟΡΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΩΡΑ.ΤΟ ΠΙΟ ΙΔΙΑΑΙΤΕΡΟ ΠΑΝΩ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΥΤΗ ΤΗΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΙΑ
-
 
 
#
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΙΒΑΣ
+10
2015-06-04 20:45
Η Ριγοπεταλούδα είναι ένα έντονομο που το σώμα της είναι ριγέ.Το κεφάλι
της έχει τέσσερις κεραίες και έχει τρία μάτια που έχουν διαφορετικό χρώμα.
Μπορντό,μπλε και πράσινο.Όλο το κεφάλι είναι κίτρηνο με μοβ κυλίδες.Έχει μια γλώσσα επτά μέτρα όπου βγάζει σκόνη.Τα πόδια της είναι τριχώτα και μπο-
ρεί να κολλήσει στον τοίχο.Επίσης έχουν χρώμα μαύρο.Τα φτερά της είναι με ρίγες κόκκινες και κυλίδες άσπρες.
Η πεταλούδα αυτή,ζει σε μια φωλιά στην πόλη και φέρνει μια αρρώ-
στια όταν τσιμπάει έναν άνθρωπο.Αυτήν την αρρώστια την λένε Μαργαρίτα
και θες να τρως συνέχεια πίτσες μαργαρίτες.Τρώε ι κρέας,μακαρόνια και λα-
χανικά.Το ιδιαίτερό της είναι ότι υπνοβατεί.
-
 
 
#
Έφη και Αριάδνη
+3
2015-06-08 11:49
Το έντομο μας είναι μικρό και το λένε Αμπού. Το λένε έτσι γιατί το μόνο πράγμα που λέει είναι " Αμπού" και τους τρομάζει όλους...Τους τρομάζει όλους ακόμη, επειδή είναι πριονωτό και μαυριδερό.
Χρησιμοποιεί το πριονωτό του σώμα για να τρυπήσει τα δέντρα και να φτιάξει φωλιές. Τα αυγά του όταν σπάνε, ξεπετιούνται από μέσα μικρά εντομάκια που φωνάζουν κλαίγοντας "Μπουουου..."
Το κεφάλι του έχει σχήμα μικρού ορθογώνιου παραλληλόγραμμο υ και το σώμα του είναι ένας κύλινδρος ώστε να μπορεί γυρίζοντας γύρω-γύρω να τρυπάει.Το ορθογώνιο παραλληλόγραμμο κεφάλι του το βοηθάει να ζεσταίνει τα αυγά του γιατί είναι αρκετά μεγάλο για να τα καλύπτει όλα. Κάθε φορά γεννάει 5 κυλινδρικά, μαύρα αυγουλάκια.
-
 
 
#
Μάγια Βασιλάκη
+5
2015-06-08 13:36
Το έντομό μου είναι το Τριφυλλοφιλάκι. Το Τριφυλλοφιλάκι, γνωστό και ως φιλαράκι των φύλλων, είναι ένα πολύ όμορφο έντομο, που συνήθως επειδή είναι ντροπαλό κρύβεται στα φύλλα. Έχει ένα πολύ χαρακτηριστικό τρόπο επιβίωσης: τρώει μόνο τριφύλλια, καμιά φορά και τετράφυλλα τριφύλλια στις επίσημες περιστάσεις (όταν γεννιέται το μωρό του). Έχει ποδαράκια σαν της κατσαρίδας αλλά πολύ πιο χοντρούλικα. Έχει ακόμη έναν τεράστιο λαιμό, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να κατεβαίνει από το δέντρο που βρίσκεται για να μαζέψει τα τριφύλλια που θα φάει η οικογένειά του.
Τα μωρά Τριφυλλοφιλάκια , έχουν ανοιχτό λαχανί χρώμα και τρία κεφάλια που μοιάζουν πολύ με φύλλο τριφυλλιού. Τα ενήλικα τριφυλλοφυλάκια , είναι κυπαρισσί και το ένα κεφάλι τους πέφτει μετά τους 9 μήνες ζωής τους, οπότε απομένουν με 2 κεφάλια σε σχήμα τριφυλλιού.
Τα μωρά Τριφυλλοφιλάκια , μένουν στις κουφάλες των δέντρων και κρύβονται πίσω από τα φύλλα. Τα ενήλικα τριφυλλοφιλάκια , που έχουν αναπτύξει πλήρως το λαιμό τους, μένουν πάνω στα φύλλα των δέντρων και κατεβάζουν το λαιμό τους που μοιάζει με ελατήριο 20 μέτρων για να μαζέψουν τριφύλλια με τα κοφτερά τους δόντια, σε σχήμα τριφυλλιού. Επομένως, τα Τριφυλλοφιλάκια ζουν μόνο σε δέντρα που στις ρίζες τους φυτρώνει τριφύλλι.Τα τρυφυλλοφιλάκια ενηλικιώνονται στην ηλικία των 13 μηνών.
-
 
 
#
Αντωνία K.
+5
2015-06-09 14:05
"Αορατόμυγα"
Το έντομο μου ονομάζεται αορατόμυγα. Πετάει πάρα πολύ ψηλά, άμα θέλει. Για παράδειγμα μία φορά που ήμασταν μαζί είχε πετάξει ως τον Κρόνο. Όταν πετάει γίνεται αόρατη, δεν την βλέπει κανείς και έχει πολύ άγρια όψη. Είναι άσπρη σαν το χαρτί. Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν μόνο τρεις. Ένα αρσενικό και δύο θηλυκά.Κανείς δεν ξέρει πως υπάρχουν, επειδή όταν τις βλέπουν είναι κανονικές με λίγο κόκκινο χρώμα και όταν πετάνε δεν τις βλέπουν. Μόνο εγώ το ξέρω. Έχει ένα μάτι και τέσσερα χέρια. Όταν την ακουμπάς εξαφανίζεται, όχι αυτή, αλλά το χέρι σου για τρία δεύτερα. Όταν την ακουμπάς με το πόδι σου , εξαφανίζεται αυτή. Πηγαίνει στην θάλασσα και ψαρεύει, αφού τρώει μόνο ψάρια. Όταν κοιμάται αλλάζει χρώμα, γίνεται μωβ και τιρκουάζ. δεν φοβάται τίποτα και είναι πολύ μικροσκοπική. Το αγαπημένο της άθλημα είναι το μπάσκετ. Παρόλο που είναι μικροσκοπική είναι πολύ δυνατή. Βάζει όλα τα καλάθια αφού πετάει. Μερικές φορές πάει στους αγώνες και βοηθάει όποια ομάδα θέλει να νικήσει. Αν την βρείτε να την πάτε σε ένα μουσείο!
-
 
 
#
Μηλού
+6
2015-06-09 14:17
Εποχική πεταλούδα
Στο δάσος της φαντασίας σε μια πόρτα μικρή άνοιξε την ένα δάσος θα αντικρίσεις στη στιγμή κοίτα προσεχτικά στο έδαφος στα φύλλα στα πυκνά μια πεταλούδα ευλύγιστη πετά. Αυτή η πεταλούδα στα λουλούδια τα μικρά, λέγεται Εποχική. Αχ, τη γλυκούλα που είναι με το ροζ χρώμα στα φτερά!
Αλλάζει χρώμα κάθε εποχή την άνοιξη έντονα χρώματα π.χ. πορτοκαλί σαν την αυγή, το καλοκαίρι π.χ. γαλάζια σαν την θάλασσα την πλατιά.
Το Φθινόπωρο κίτρινα, κόκκινα φτερά και άλλα τόσα χρώματα πολλά. Το χειμώνα κάτασπρη σαν το χιόνι το απαλό, ζει μόνο ένα χρόνο στη ζωή και ζευγαρώνει όταν γεννηθεί.
Αυτή η πεταλούδα είναι όμορφη πολύ κρίμα που δεν την έχω δει ούτε για μια στιγμή.
Ααα!!! Τι χαζή που είμαι! Ξέχασα να σας πω το πιο σημαντικό. Σαν τις χιονονιφάδες είναι αυτές. Τα φτερά τους είναι διαφορετικά, καμιά δε μοιάζει με την άλλη! Τι καλά!
-
 
 
#
ΕλισάβετΜπρακατσούλα
+45
2015-06-09 21:28
Το τουκτόπουλο.
Το τουκτοπουλο ειναι ενα χαριτωμενο, χνουδωτο, μεγαλο οσο μια παλαμη παιδιου σκαθαρι.Το γουνινο σωμα του το κανει να μοιαζει με μαλιαρο μπαλακι και το βρισκεις σε ολα τα χρωματα. Ειναι το ιδανικο κατοικιδιο εκτος και αν εχετε αλλα ζωακια γιατι του αρεσει να τα ενοχλει. Ειναι αξιολατρευτο!
-
 
 
#
ΕλισάβετΜπρακατσούλα
+43
2015-06-10 18:06
Η πεταλουδα αδουλατεπ
Αυτη η πεταλουδα ειναι τεραστια.Το ονομα της {αδουλατεπ} ειναι το
αντιθετο της {πεταλουδας}!Αλ λαζει χρωμα,σχημα και σχεδια οποτε θελει
και κανει το καλυτερο καμουλαζ!Ειναι παρα πολυ σπανια.Γεννιετα ι στον Αμαζονιο αλλα οταν μεγαλωσει ταξιδευει σε ολο τον κοσμο.Η πεταλουδα αδουλατεπ δεν πεθαινει απο γηρατεια και για αυτο καθε αιωνα εμφανιζονται αλλες δυο,τρεις...
-
 
 
#
Ζωή Α2 Εκ. Άρ.Λαιμού
+114
2015-06-12 21:45
Το έντομο μου είναιι η Πασχαλομελισσοπ εταλούδα! !Εχει πολύχρωμα φτερά και είναι μπλε. Ζει στα δέντρα και στα βουνά! Ειναι πολυ μεγάλη. Επίσης είναι τριχωτή και πασχαλιζει!
-
 
 
#
ΜελιναΕκ.Αρ.Λαιμού
+113
2015-06-12 22:28
Το έντομό μου λέγεται Μυρμηγκοφάγος! Τρώει μικρά έντομα όπως μυρμήγκια και κάμπιες! Είναι ανάλαφρο και έχει άγρια όψη! Ζει στο χώμα και είναι πράσινο! Έχει μικρό κεντρί αλλά πολύ δηλητήριο !
Είναι πολύ άσχημο και τα μικρά έντομα τον φοβούνται. Είναι χνουδοτός και έχει μικρές κεραίες. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΤΟΜΟ ΜΟΥ ! ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ?
-
 
 
#
Ζωή Εκ.Αρ.Λαιμού Α2´
+108
2015-06-13 08:43
Μια φορά και έναν καιρό ηταν ένας Tριχωτός Διαμαντοφάγος με άγρια όψη που έτρωγε διαμάντια και ζούσε στην πόλη των διαμαντιών. Είχε τεράστια κίτρινα - μπλε φτερά και ενα μικρό ροζ σώμα. Γεννούσε αυγά μόνο τον Αύγουστο .... και τον χειμώνα έφευγε και πήγαινε σε μία άλλη μακρινή καρδουλοχώρα!
-
 
 
#
ΜελίναΓ2Εκ.Αρ.Λαιμού
+108
2015-06-13 09:02
Το έντομο μου είναι ο φτεροφάγος. Λέγεται έτσι γιατί τρώει τα υπόλοιπα έντομα που έχουν φτερά!Έχει μαυροκίτρινο σώμα και μεγάλα φτερά που έχουν κόκκινες βούλες.Ζει στα τροπικά δάση και γεννάει πέντε φορές το χρόνο.Είναι στρογγυλός και έχει μικρές κεραίες.
-
 
 
#
ΜελίναΓ2Εκ.Αρ.Λαιμού
+112
2015-06-13 10:09
Ο Νυχτεριδοφάγος είναι μικρόσωμος και έχει μακριά ουρά ! Όταν σε τσιμπήσει ,το χέρι σου βγάζει σπιράκια! Είναι κίτρινο και έχει μπλε ρίγες.Έχει μεγάλα φτερά και ζει στα λιβάδια! Επίσης τρώει νυχτερίδες!
-
 

 

bookbook.gr
κλείσιμο