ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΜΠΙΝΤΛ ΤΟΥ ΒΑΡΔΟΥ
|
![]() |
|
Τόσο οι Μαγκλ όσο και οι μάγοι θα απολαύσουν ιδιαίτερα τα σχόλια του καθηγητή Ντάμπλντορ, που φωτίζουν το ηθικό δίδαγμα κάθε ιστορίας, αποκαλύπτοντας, παράλληλα, μυστικές πτυχές της ζωής στο "Χόγκουαρτς".
Ένα αναμφίβολα μαγευτικό βιβλίο, εικονογραφημένο από την ίδια την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, που θα αγαπήσουν όλοι οι αναγνώστες του Χάρι Πότερ.
![Τέσσερα αστέρια](/templates/abookbook_gr/images/books_icons/editorUserRating/4_stars.png)
Μια αχρείαστη παντόφλα στον πάτο μιας χύτρας, τρεις μάγισσες κι ο Σερ Άτυχος στο δρόμο για μια κρήνη της καλοτυχίας, μια τριχωτή καρδιά κι ένας μάγος που δεν έχει συναισθήματα, ένας απατεώνας μάγος και μια μάγισσα που γίνεται λαγός, τρια αδέρφια μάγοι κι η αναμέτρησή τους με το Θάνατο: αυτά είναι τα παραμύθια που ακούνε οι μαθητές του «Χόγκουαρτς» πριν κοιμηθούν.
Ο Μπιντλ ο Βάρδος, για τον οποίο δεν γνωρίζουμε και πολλά, έζησε το δέκατο πέμπτο αιώνα, συμπαθούσε τους Μαγκλ θεωρώντας τους μάλλον αδαείς παρά κακόβουλους και πίστευε ότι οι χειρότερες υπερβολές των μάγων οφείλονται στο οτι στερούνται λογικής αλλά βασίζονατι στην αλαζονεία τους.
Ο καθηγητής Άλμπους Πέρσιβαλ Γούλφρικ Μπράιαν Ντάμπλντορ, διευθυντής της σχολής «Χόγκουαρτς» για Μαγείες και Ξόρκια., ανάμεσα στα πολλά και διάφορα χαρτιά που άφησε με τη διαθήκη του στα Αρχεία του Χόγκουαρτς, βρέθηκαν και κάποιες σημειώσεις του για τις Ιστορίες του Μπιντλ του Βάρδου. Γράφει , λοιπόν, κάποια σχόλια πάνω στις Ιστορίες αυτές είτε για δική του ευχαρίστηση είτε για να τα δημοσιεύσει μελλοντικά, που δείχνουν ότι ταυτίζεται με τις απόψεις του Μπιντλ σχετικά με την λανθασμένη χρήση της μαγείας.
Παραμύθια λίγο αλλόκοτα, όχι και τόσο χαρούμενα σίγουρα πάντως ξεχωριστά μαθαίνουν στους μικρούς μάγους πως με τα μάγια έχουν μια δύναμη ή –μάλλον- πολλές δυνάμεις παραπάνω αλλά πως δεν λύνουν απαραίτητα όλα τους τα προβλήματα. Όπως λέει και η συγγραφέας του βιβλίου “ Τα παραμύθια του Μπιντλ βοήθησαν γενιές και γενιές μάγων να εξηγήσουν στα παιδιά τους αυτή την οδυνηρή αλήθεια: ότι η μαγεία δημιουργεί τόσα προβλήματα όσα λύνει.”