Βαγγέλης Κτιστόπουλος

Ο Βαγγέλης Κτιστόπουλος είναι νηπιαγωγός και δάσκαλος. Δημιουργεί δράσεις για παιδιά. Μαζί τους, ακολουθώντας τα μονοπάτια της γνώσης, σταματάει σε κάθε τι που αξίζει να ζήσουμε και να μάθουμε. Βρίσκει νέα παρακλάδια, αλλά πάντα επιστρέφει στο ίδιο μονοπάτι: τη γνώση και την ανακάλυψη.
Του αρέσει να ξεκινάει από τα βιβλία και να φτιάχνει νέους κόσμους νέες δράσεις. Αλλά και να καταλήγει στα βιβλία επιστρέφοντας τη ζωντάνια τους και τη δημιουργικότητά τους. Το ταξίδι στο κόσμο των παραμυθιών, των ιστοριών, της ποίησης είναι ένα ταξίδι που προτιμά να το κάνει με παρέα. Παρέα με τους μαθητές του, τους φίλους του, τους συναδέλφους του... και το ταξίδι δεν τελειώνει... συνεχίζεται στο χρόνο και συνεχίζει το χρόνο... του δίνει λόγο ύπαρξης.

«Το Πράσινο Σύννεφο το γνώρισα στα 10 μου στο "Χαρούμενο Χωριό", την κατασκήνωση της Εμπορικής Τράπεζας και των ΗΣΑΠ. Εκεί άκουσα την ιστορία για πρώτη φορά. Τότε "άκουσα" τον εαυτό μου να "συμμετέχει" σε αυτήν την ιστορία...
Πολλά χρόνια μετά η ιδέα του Νηλ με ακολούθησε και με έκανε να τη βάλω στη σχολική πρακτική. Έτσι, κάθε χρόνο, ξεκινάει μία ιστορία που διαρκεί έναν ολόκληρο χρόνο. Ήρωες της ιστορίας οι μαθητές μου κι εγώ... Οι περιπέτειες πολλές και φανταστικές. Με ιδέες δικές μου και των μαθητών μου.
Νηλ σ' ευχαριστούμε για όλα».

 

 

bookbook.gr εργαστήρια

συνδέσεις
bookbook.gr
κλείσιμο