Μυρτώ Τζανετάκι

Η Μυρτώ Τζαννετάκι γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και εργάζεται επί 30 χρόνια στον ευρύτερο πολιτιστικό χώρο και συγκεκριμένα στο χώρο των εκδόσεων και του βιβλίου. Ξεκίνησε σαν υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων των εκδόσεων του «Βιβλιοπωλείου της Εστίας» όπου παρέμεινε για 12 χρόνια. Εκεί, ανέπτυξε σχέσεις, ανακάλυψε δυνατότητες και ταλέντα και έμαθε τα μυστικά και τις ισορροπίες του χώρου. Με αυτά τα εφόδια προχώρησε. Στις εκδόσεις ΑΜΜΟΣ για 5 χρόνια και σε πολλούς άλλους εκδοτικούς οίκους και πολιτιστικούς φορείς. Συνεργάστηκε για 12 χρόνια με το βιβλιοπωλείο «ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΗ ΣΤΟΑ» οργανώνοντας και προωθώντας στα ΜΜΕ, τις τακτικές εβδομαδιαίες εκδηλώσεις και παρουσιάσεις βιβλίων για ενήλικες και παιδιά. Παράλληλα ασχολήθηκε με τον σχεδιασμό και την υποστήριξη του προγράμματος του «Παιδικού Μαραθωνίου Ανάγνωσης». Από το 2002 έως το 2010 εργάστηκε στο τμήμα Διεθνών Εκθέσεων του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου με αντικείμενο την προώθηση του ελληνικού βιβλίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

«Το έβλεπα που λέτε το βιβλίο στην παιδική μου βιβλιοθήκη - το είχα διαβάσει ήδη δυό, τρεις φορές - και το μυαλό μου ταξίδευε...
Φανταζόμουνα τις περιπέτειες του Τρελλαντώνη και έφτιαχνα τις δικές μου ιστορίες στο μυαλό μου...
Καθόμουνα στις σκάλες του σπιτιού μας στη Κηφισιά και ονειρευόμουνα ότι θα τον παντρευτώ, θα κάνουμε παιδιά και θα μας λένε όλους μας Τρελλοαντωνοοικογένεια!
Εσπασα κάποτε το κεφάλι μου πέφτοντας από το ποδήλατο, μου 'δέσαν το κεφάλι και επιτέλους του έμοιαζα...!
Φώναζε η μάνα μου, ΤρελλοΜυρτώ, ΤρελΛοΜυρτώ!!!

Νόμιζα τότε ότι έφτασε η στιγμή το όνειρο μου να γίνει πραγματικότητα...
Αλλά .... πέρασε ο καιρός και ... "που ήσουν νιότη που 'λεγες" πως θα γίνομουν άλλη!"
Να, είδατε τι έγινα...»

 

 

bookbook.gr εργαστήρια

συνδέσεις
bookbook.gr
κλείσιμο