σχετικά με το bookbook.gr

Σχετικά με το bookbook.gr

Το Bookbook.gr δημιουργήθηκε το 2007 από την Ειρήνη Βοκοτοπούλου και τον Δημήτρη Χαλκιόπουλο. Ξεκινώντας σε μια εποχή όπου τα παιδικά βιβλία κινούνταν κυρίως ως καταναλωτικό είδος που οι γονείς με ελλιπή, πολλές φορές, κριτήρια αγόραζαν στα παιδιά τους, εμείς επιλέξαμε να «ξανα»-δούμε την ανάγνωση με άλλη ματιά: απόλαυση να διαβάζεις στο παιδί σου, γνώση να χρησιμοποιείς τα βιβλία μέσα στην τάξη ή να τα παρουσιάζεις στη βιβλιοθήκη σου, ένας καθημερινός τρόπος ζωής κι όχι μια τυχαία ή ευκαιριακή συνάντηση. Έτσι εντάσσουμε, με τα θέματα που επιλέγουμε, τα βιβλία στην αφετηρία κάθε ταξιδιού ή αναζήτησης που ξεκινάμε.

Οργανώσαμε το Bookbook.gr ώστε:

Να προσφέρει στους γονείς προτάσεις επιλεγμένων βιβλίων για τα παιδιά τους και να καλλιεργεί την αντίληψη πως τα παιδιά γίνονται αναγνώστες όταν κι εμείς διαβάζουμε, όταν απολαμβάνουμε μαζί τους τις ιστορίες και την εικονογράφησή τους.

Να αποτελεί για τους εκπαιδευτικούς και τους υπεύθυνους βιβλιοθηκών ένα εργαλείο για να ενημερώνονται σχετικά με επιλεγμένες νέες κυκλοφορίες βιβλίων και να προτείνει τρόπους καλλιέργειας της ανάγνωσης σε ομάδες παιδιών μέσα από θέματα και αναγνωστικές διαδρομές. Βασική αρχή του Bookbook.gr είναι πως μέσα σε οργανωμένους χώρους, όπως είναι τα σχολεία και οι βιβλιοθήκες, ανάγνωση σημαίνει, δρόμοι που μας ανοίγουν πολλά και διαφορετικά βιβλία μαζί, η πορεία που δημιουργούμε καθώς ένα βιβλίο μας δείχνει την κατεύθυνση για ένα άλλο.

Τα βιβλία που παρουσιάζουμε είναι ηλικιακά προσδιορισμένα, αν και πιστεύουμε πως η προσωπική επαφή με τα παιδιά τελικά καθορίζει τα βιβλία που τους προτείνουμε.

Οι επιλογές μας είναι πάντα αποτέλεσμα της άποψης μας, πως τα βιβλία για παιδιά δεν χρειάζεται να είναι παιδιάστικα, δεν πρέπει να προσφέρουν έτοιμα σχήματα σκέψης αλλά αντίθετα να δίνουν τα κλειδιά για ν' ανοίξουν οι πόρτες της φαντασίας τους. Στις επιλογές μας δεν ακολουθούμε τάσεις, δεν διαφημίζουμε βιβλία. Δεν περιοριζόμαστε σε προτάσεις βιβλίων που θεωρούνται παιδικά αλλά προτείνουμε βιβλία της παγκόσμιας λογοτεχνίας που πιστεύουμε πως μπορούν να παίξουν το ρόλο τους με τα παιδιά. Προτείνουμε επίσης βιβλία για τους εκπαιδευτικούς και τους ενήλικους.

Πρόθεση μας είναι να διατηρήσουμε το δικαίωμα να σχολιάζουμε και να προτείνουμε εκείνα τα βιβλία που θεωρούμε πως συμφωνούν με την άποψη μας για την ανάγνωση στις παιδικές ηλικίες.

Στο Bookbook.gr πιστεύουμε πως με αυτό τον τρόπο ταξιδεύουν τα βιβλία: όταν τα διαβάζεις, όταν τα μοιράζεσαι!
Με τις αναγνώσεις μας φτιάξαμε ένα σπίτι, το σπίτι της ανάγνωσης. Μπαινοβγαίνουμε από το ένα βιβλίο στο άλλο, όπως από δωμάτιο σε δωμάτιο.
Σας προσκαλούμε στο σπίτι μας, στις σελίδες της ανάγνωσης• γιατί όταν διαβάζουμε, νιώθουμε τον κόσμο να κινείται γεμάτος δυνατότητες, νιώθουμε πως ο κόσμος δεν γίνεται ολοένα και πιο στενός: σε κάθε σελίδα πλαταίνει λίγο περισσότερο...

 Ποιοι είμαστε:

Ειρήνη Βοκοτοπούλου Δημήτρης Χαλκιόπουλος  Μαρία Αγγελίδου   Μυρτώ Τζαννετάκι Καταλίνα Μαυροειδή Βαγγέλης Κτιστόπουλος   Κώστας Μαργαρίτης

 

 

bookbook.gr εργαστήρια

συνδέσεις
bookbook.gr
κλείσιμο